• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Bingöl Belediye Başkanlığına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye Başkanı Arıkan'ı makamında ziyaret eden Alpaya ve beraberindeki heyet gerek mahalle muhtarları gerek halk tarafından kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıları aktardı.

Yaptıkları ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Saray Mahallesi'nde kronik sorun haline gelen kentsel dönüşüm projesine vurgu yaptı.

Alpaya açıklamasında; yol ve park, alt yapı, temizlik sorunu, oduncular esnafının mağduriyeti, gençler için spor alanı, şehir içi halk otobüslerinin işleyişi, kaldırım işgalleri gibi temel bazı sorun dikkat çekti.

Alpaya, "Kette yaptığımız ziyaretler sırasında özellikle mahalle ve caddelerde tespit ettiğimiz bazı sorunlar oldu. Yetkililerin sorunlarla ilgilenmesi için takipçi olacağımızı belirtmek isteriz. Sorunların çözümü için taleplerimizi Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a ilettik. İnşallah sorunları dile getirmeye devam edeceğiz ve çözüm noktasında önerilerimizle beraber işin takipçisi olacağız." dedi.

"Saray Mahallesi'nde kentsel dönüşümde somut bir adım yok"

Saray Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinin geciktiğini kaydeden Alpaya, bu durumun hak sahiplerini mağdur ettiğini belirtti.

Kentte öne çıkan sorunları dile getiren Alpaya, "Saray Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 590 konutun hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yapılması gerekir. Ev sahipleri bu konuda mağdur. Yıllardır kentsel dönüşüm programına alınan Saray Mahallesi için henüz somut bir adım atılmış değil." dedi.

"Yol ve kaldırım işgallerine dur denilmelidir"

Kent merkezindeki yol sorununa da değinen Alpaya, "Şehir genelinde bozuk yol ve kaldırımların yapılması gerekir. Kahvehane, çay ocakları, büyük zincir marketler ve birçok esnaf kaldırımları işgal etmiş durumda, öyle ki yola kürsü atanlar dahi var. Ailelerle kaldırımdan geçmek neredeyse imkânsız. Bu konuda bir denetim mekanizması maalesef işlemiyor." ifadelerini kullandı.

Alpaya kent merkezindeki sorunlar hakkında sözlerine şöyle devam etti:

"Yeşil alanların ve park ihtiyacının olduğu mahallelerin uygun alanlarına park yapılması konusunda adımlar atılmalıdır. Oduncu esnafını mağdur etmeden oduncu pazarının uygun bir yere taşınarak yine oradan DSİ parkına yol verilmesi ve çevresinin ıslah edilmesi çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Gençlerin spor yapabileceği halı ve basketbol sahalarının olmadığı ve ihtiyaç duyulan mahallelere yapılması konusunda gerekli çalışmaların başlaması gerekmektedir."

"Su sorunu çözülmüş değil"

Alpaya, kent merkezindeki bazı mahallelerin su sorununun olduğunun hatırlatarak, "Su konusunda bazı mahallelerimiz hala sıkıntı içerisinde. Kurban Bayramı'nda da su sorunu yaşayan mahallelerimiz vardı. Su sorunu öncelikli başlıklar olarak ele alınması gereken bir konudur. Yine kanalizasyon sıkıntısı da var. Alt yapı noktasındaki eksiklikler yağışlar başlamadan giderilmelidir." dedi

Başıboş köpek tehlikesine vurgu yapan Alpaya, başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlikenin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini, barınakların bu konuda pasif kaldığını, hala bazı mahallelerde köpekler tarafından gerçekleşen saldırı şikâyetlerini aldıklarını, bu yüzden başıboş köpek sorunuyla alakalı ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

"Metruk yapılar uyuşturucu kullananların mekânı haline geldi"

Uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü hatırlatan Alpaya, "Uyuşturucu kullanım yaşı maalesef düşmüş durumda. Özellikle metruk binalarda bu durum çok daha vahim. Bazı bölgelerde bulunan metruk yapıların uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline gelmiş, buraların yıkılması ya da ıslah edilmesi gerekmektedir. Gençlerimizi uyuşturucunun kucağına bırakmama adına herkes üzerine düşeni yapmalıdır." dedi.

Alpaya sözlerine şöyle devam etti:

"Genç Caddesi'nde bulunan askeri alanın halka açılarak, park yeşil alan yapılması için çalışma başlatılmalı. Temiz bir şehir için il genelinde çöp ve temizlik konusu üzerinde durulmalıdır. Aş evinin kurulması ve mağdurlara hizmet verilmesi noktasında alt yapı çalışmaları hızlandırılmalı, doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların yapılması için hızlı davranılmalı, bu konuyla ilgili kurumların birlikte bir çalışma yapıp halkın mağduriyetinin giderilmesi yönünde adımlar atılması gerekir."

"Halk otobüsleri konusunda şikâyetler devam ediyor"

Özel halk otobüslerinin halkta karşılığının olmadığını hatırlatan Alpaya, "Özel halk otobüsleri konusunda belediye ile yapılan protokollerin şeffaf olması gerekir. Kooperatifin zam talepleri, yaşlı kartları ve engelli kartlar ile ilgili yaşanan sorunlar giderilmelidir. Özellikle yüksek ücret sıkıntısı var. Taşımacılıkta şehir içi kartsız in-bin 10 lira. Bu küçük bir şehir için yüksek bir rakamdır. Belediye ve özel halk otobüsleri arasındaki sorunlar halka yansıtılmamalıdır. Bu konuda da denetimlerin yapılması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Halk ekmek fabrikaları aktif olmalıdır"

Alpaya, belediyeye ait halk ekmek fırınının faaliyete geçmesi çağrısında bulunarak, "Ekmek fiyatları artmış durumda, dar gelirli ve geliri olmayan vatandaşlar için belediyenin halk ekmek fabrikasının tekrardan eski fonksiyonuna geçmesi talepleri var. İhtiyaç sahibi halkımız için Belediye halk ekmek fırınını açarak hizmet vermesi gerekiyor." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir