• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gaziantep’te yaz kuran kurslarına 70 binin üzerinde öğrenci bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Çocuklar Koşun Haydi Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te, il ve ilçe müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken, çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda kendileri için düzenlenecek aktivitelerle güzel vakit geçirecekler.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve kentteki tüm camiler ile Kur'an kurslarında başlayan yaz Kur'an kurslarının resmi açılışı Şehitkâmil ilçesindeki Ukkaşe bin Mihsan Camii'nde düzenlenen törenlerle başladı.

Açılış programında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Yaz kuran kursu hazırlıklarını tamamladıklarını, bütün çocukları ve gençleri camilere beklediklerini belirtti.

“Çocuklarımızın kurslarımıza rağbeti çok yüksek”

Yaz kursları için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Hazırlar, "Her yaz mevsimi geldiğinde, biz din görevlileri ve diyanet camiasını büyük bir mutluluk ve heyecan sarar. Bu yılda çocuklarımızın okullarının tatile girmesiyle beraber yaz Kur'an kurslarımızı 3 Temmuz itibariyle başlatmış olduk. Bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda yavrularımızı ağırlamaya başladık. Hamdolsun yavrularımız gerek camilerimize gerek kuran kurslarımıza büyük bir rağbet gösteriyorlar bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Tabi bizler günler öncesinden gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Hizmetçi eğitim seminerlerini gerçekleştirdik. Diyanet işleri başkanlığımızın yavrularımıza dağıtmak üzere gönderdiği Dinimi öğreniyorum seti ve Elif ba cüzlerini temin ederek bunların yavrularımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Yavrularımızın rağbeti hamdolsun çok ciddi manada yüksek. Yaklaşık 700 ilave öğretici görevlendirmesi yaptık. Biz istiyoruz ki yavrularımızın dünyasında unutamayacakları, tatlı bir hatıra olarak saklayacakları bir yaz eğitimi gerçekleştirelim. " dedi.

“Gaziantep’te yetmiş binin üzerinde öğrenci bekliyoruz”

Öğrencilerin hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini belirten Hazırlar, " Yaz Kur'an kursları yavrularımızın temel dini değerlerini öğrendikleri, Kur’an-ı Kerim öğrendikleri, Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam'ı tanıdıkları çok kıymetli bir yaygın eğitim dönemi. İnşallah bu dönemi de en iyi şekilde değerlendireceğiz. Sosyal etkinliklerle, kültürel faaliyetlerle sportif faaliyetlerle gezi programlarıyla yavrularımızın hem eğlendikleri hem öğrendikleri bir formatta değerlendireceğiz. Tabi bunu çeşitli versiyonlar ile sürdürüyoruz. Örneğin 4-6 yaş çocuklarımız için de yaz kurslarımız var 4 ve 22 yaş arasındaki tüm çocuklarımıza yönelik programlarımız var. Yatılı yaz Kur'an kursu da düzenledik.  Geçtiğimiz yılda düzenlemiştik. Türkiye Diyanet vakfı kız ve erkek öğrenci yurdumuzu bir yatılı olarak bu kursu değerlendirmek isteyen yavrularımıza bu anlamda bir alan açmak suretiyle gerçekleştiriyoruz. Müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren kadın aile gençlik merkezimizin de yaz okulu adı altında düzenlediğimiz bir program var. O programı da İl müftülüğümüz bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl il genelinde 70.000 civarında yavrumuzu camilerimizde ağırlamıştık.  İnşallah bu sene de bunun üzerindeki bir rakamla camilerimizde yavrularımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

“Yaz kuran kursları deprem bölgelerinde de hizmet veriyor”

Deprem bölgelerinde de yaz kuran kurslarının hizmet verdiğini belirten Hazırlar,” Nurdağı ve İslahiye deprem bölgesinde de yaz kuran kurslarımız açıldı. Orada kurulan bütün prefabrik mescitlerde, konteyner mescitlerde ve çadır mescitlerinde de yaz Kur’an kurslarımız hizmet vermektedir. Yavrularımızı gönderen bize emanet eden bütün ailelerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah yavrularımızın gönül dünyasında, zihin dünyasında, cami ile ibadetle rahmet kitabı ile buluştukları unutulmaz tatlı bir hatıra kalacak diye ümit ediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza ibadet alışkanlığını da kazandırmak suretiyle de bu dönemi en iyi şekliyle değerlendirmek için gayret edeceğiz. Bu eğitim faaliyetine gönülden koşan, koşturan, fedakârca hizmet eden din gönüllüsü, din görevlisi hocalarımızı da özellikle teşekkür ediyorum. Yaz mevsiminde insanların tatil arayışında olduğu bir dönemde çocuklarımıza nasıl daha hizmet edebiliriz aşkı ve heyecanı ile koşturdukları içinde onlara gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir