• DOLAR 32.864
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2427.298
  • ...
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'ndan ''yerel seçim'' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Aydın, Erbil ile Diyarbakır arasındaki uçak sefelerinin yeniden başlamasına dair bir soruya, “Bayramdan önce milletvekillerimizle yeni Ulaştırma Bakanı Abdülkadir (Uraloğlu) beye hayılrı olsun ziyaretine gittik. Orada Erbil-Diyarbakır seferleri, Diyarbakır-Dalaman seferleri ve yurt dışı destinasyonlarının arttırılması konusunda bir dizi görüşmelerimiz oldu. Şu anda bir çalışma var. Hem Diyarbakır-Erbil hem de Diyarbakır’dan insanlarımızın yoğun olarak gittiği Avrupa’daki hatlar konusunda Ulaştırma Bakanlığımız bir çalışma içerisinde. Sanırsam bir kaç hafta içerisinde ne zaman olacağı konusunda bir planlama önümüze gelecek” dedi.

Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’ın Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’a uyguladığı vize uygulamasının kaldırılması ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sorusuna Aydın şu yanıtı verdi:

“Bu dediğiniz iki bölge arasında ekonomik kalkınmanın önünü açabilecek şeyler. Bizim Vali Münir Karaloğlu döneminde Erbil ile ilgili bir projemiz vardı, o dönem gerçekleşmemişti. Bağdat Büyükelçimizle görüşmüştük, buradaki sanayici ve iş adamlarımızla birlikte Erbil’e ziyaret gerçekleştirecektik. Karşılıklı iki bölge arasında ekonomik anlamda ivmeyi daha da yukarıya taşıyacak adımları nasıl daha ileri taşıyabiliriz diye ciddi manada çalışmalarımız vardı. O dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bunları görüşmüştük. Bosna Hersek’te yaptığımız iftarın bir benzerini Erbil’de yapacaktık. O dönemin konjöktürü bir noktadan sonra bizi durdurdu. Hatta heyetimizde Mehdi (Eker) bey, Efkan Ala olacaktı. Basına yansıtmadığımız ama alttan çok mesafe katettiğimiz önemli çalışmalarımız vardı. Erbil’den iş dünyası hazırlık yapmıştı. Erbil’den gençlerle Diyarbakır’dan gidecek gençlerin bir futbol maçıyla sonuçlanacak çok geniş program hazırlamıştık. O dönem gerçekleştiremedik, bu dönem gerçekleştireceğiz. Biz hala Dışişleri Bakanımız Hakan (Fidan) beyle görüşmedik, önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Kendisinden randevu talep edeceğiz, özellikle bu iki bölge arasında gidiş gelişlerin başlaması ve artmasının yolu öncelikle bizim Diyarbakır’dan oluşturacağımız geniş katılımlı bir heyetin Diyarbakır’dan Erbil’e çıkarma yapmanın gerekli olduğuna inanıyorum. Hem bölgenin huzuru, istikrarı ve hem de kalkınması için çok önemli olacağını düşünüyorum. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Yerel seçimlerle ilgili bir soruya cevaplayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzde 5 yıllık bir istikrar, atılım ve yükseliş dönemi var. Ekonomik, sosyolojik ve kültürel anlamda daha da iyi bir döneme geçileceği daha da kalkınmanın sağlanacağı, cazibe merkezi haline gelinecek 5 yıllık sürecin artık içerisindeyiz. Bu seçim sonuçlarının hemşehrilerimize, kardeşlerimize hayırlar getirmesini, huzurun ve istikrarın daha da kalıcı olmasını Allah'tan niyaz ederim. Yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanacağız, bunu göreceksiniz. Artık HDP'ye 'dur' demenin vakti geldi de geçiyor. Diyarbakır'da HDP'ye oy veren bütün Kürtlere sesleniyoruz, yerel seçimlerde bir kez daha onlara anlayacakları dilden ders verin."

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Maraş merkezli depremlerin ardından kentte ağır hasarlı binaların 5 ay geçmesine rağmen hala yıkılmamış olmasını eksiklik olarak değerlendirdi.

Aydın, “Ağır hasarlı bir sürü binamız var. Açıkçası çok iyi bir tempo ile gittiğimizi düşünmüyorum. Aceleyle hareket edip binaları yıkmayı düşünürsek etrafta ki diğer binalarda zarar görebilir. Binalarla ilgili Uzmanların görüşleri önemlidir. Yurttaş olarak depremin ardından 5 ay geçmesine rağmen hala bu şekilde ağır hasarlı binaların olması kötü” diye konuştu.

Son dönemde yaşanan ölümlü arazi kavgalarına da değinen Başkan Aydın, bunun bölgede travmaya neden olduğunu söyledi.

Aydın, “Umarım en azından bu bizler için ibret olur. Yargılamalar uzuyor, yargı sonuçları memnun etmiyor. Uzun süren yargılama süreci hala ülkenin sorunu. Biraz daha insanların fedakâr olması lazım, arazi kavgaları benim gördüğüm kadarı ile gurur meselesidir. Umarım çok acı çektiğimiz bu konu yeterli bir ibret olmuştur” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir