• DOLAR 32.383
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2405.099
  • ...
Arap Birliğinden "Filistin" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahire'de daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü toplantı düzenleyen Arap Birliği, yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi, üyeleri ve uluslararası karar alma merkezlerine üst düzey ortak ve ikili ziyaretler ve temaslarda bulunma kararı aldığını bildirdi.

Açıklamada kararın amacının; işgalci Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik her türlü saldırganlığını sona erdirmek ve onlara uluslararası koruma sağlamak için ilgili uluslararası kararları uygulamak olduğu bildirildi.

Açıklamada, Güvenlik Konseyi görevini yerine getiremez ve uluslararası barış ve güvenliğin korunmasındaki sorumluluklarını üstlenemezse, Arap Birliğinin, BM Genel Kurulu'ndan toplanan Genel Kurulun onuncu Acil Özel Özel Oturumu'nun yeniden başlatılmasını talep edeceği kaydedildi.

Arap Birliği ayrıca, Arapların siyonist işgalini ve Filistin halkına yönelik tüm saldırgan politikalarını, uygulamalarını ve önlemlerini sona erdirmek için gerekli adımları atma konusundaki tutumunu ifade etmek için yoğun bir Arap diplomatik eylemi çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir