• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Mersin'de tüm kesimler Mısır için ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin'de tüm kesimler Mısır için bir araya gelerek merkez Hz. Mikdat Camisinde gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra basın açıklaması yaptı.

 

Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, AK Parti Mersin Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Mekin Mert Salt, Saadet Partisi İl Başkanı Soner Çontar, HÜDA PAR İl Başkanı Salih Demir, Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu Dönem Sözcüsü Adem Şimşek, Mersin'de bulunan diğer Sivil Toplum Kuruluş yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Gıyabi cenaze namazını Mersin İl Müftüsü Ali Melek kıldırdı. Melek namaz sonrasında Mısır'da katledilen Müslümanlar ve geride kalanlar için dua etti.
Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Hz. Mikdat Camii büyük kapısının önünde Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu bir basın açıklaması düzenledi.

 

Basın açıklamasını dönem sözcüsü Adem Şimşek okudu. Şimşek, Mısır'da yaşanan katliamın, insanlık tarafından kabul görmediğini belirterek şunları söyledi: "Mısır güvenlik güçlerine sesleniyoruz. Mısır halkına, evlatlarına, kendi kardeşlerine, Mısır meydanlarında oturma eylemi yapan masum barışçı eylemcilere kurşun atmak haramdır. Bu, en büyük günahlardandır. En başından itibaren bu süreç karşısında darbeye darbe, katliama katliam diyemeyen batının iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikar olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail'in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi, ne de bu katliamlar yaşanırdı. Hal böyleyken, sadece ve sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Sisi'yi eleştirmek ve kınamak, gerçek katilleri örtbas etmektir."

 

Hacı Genç Hocanın yaptığı duaya katılımcılar hep bir ağızdan amin dediler. Duanın bitmesinin ardından vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir