• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İstanbul'da yaz Kur'an kursu düzenlenen törenle başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milyonlarca öğrencinin eğitim göreceği yaz Kur'an kursları, Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle başladı.

Fatih Hürrem Çavuş Camii'nde yüzlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen yaz Kur'an kursu açılış programının birinci kısmında mehteran ve Hacivat-Karagöz gösterisi yapıldı.

Mehteran gösterisinin ardından 2 farklı ata bindirilen bir kız ve bir erkek öğrenci, mehter marşı eşliğinde, diğer kurs öğrencilerinin de katılımıyla Bed-i Besmele yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mahalle arasında anons aracıyla gerçekleşen Bedi-i Besmele sonrasında öğrenciler yeniden etkinlik alanına geldi.

Şaban Calayoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programın ikinci kısmında konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsa Aktaş, Türkiye halkının Müslüman olduğunu, Allah'tan başka bir gücün bu gerçeği değiştiremeyeceğini söyledi.

Aktaş, Müslüman olarak dinimizi öğrenebilmemiz için bu dini bize gönderen rabbimizin bize gönderdiği Kur'an-ı Kerim'i okumak gerekir. Dinimizi ancak Kur'an-ı Kerim'den öğrenebiliriz. İkinci olarak Kur'an-ı bize tebliğ eden Hazreti Muhammed'in Sallahu Aleyhi Vesellem) hayatından, sözlerinden öğrenebiliriz. Diğer bir ifadeyle dinimizi gerçek manada, tüm güzellikleriyle Kur'an ve sünnetten öğrenebiliriz." dedi.

Programın sonunda, daha önceden camide gerçekleştirilen "Namazla Diriliş" programı kapsamında 1.5 ay boyunca 5 vakit namazı cemaatle kılan 3'ü bir aileden, 2'si bir aileden olan çocuklara diz üstü bilgisayar hediye edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir