• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Fransa'da protestoların faturası ağır oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Protestolar sonucunda binlerce bina, polis merkezi ve araç zarar gördü. Protestoların ekonomik maliyeti ise en az 1 milyar euro olarak hesaplandı. 

Fransa'da geçtiğimiz günlerde Cezayir asıllı 17 yaşındaki Nahel M.'nin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan olaylar, ülkeyi adeta savaş alanına çevirdi.

Ülkede protesto gösterileri birçok şehre sıçradı.

45 bin polis ve jandarma olaylara müdahale ederken, çok sayıda gösterici gözaltına alınıp tutuklandı.

Fransa İçişleri Bakanlığı sadece cumartesi gecesi devam eden protestolarda kamusal alanda 871 noktanın kundaklandığı, 577 arabanın yakıldığını ve 74 bina hasar gördüğünü belirtti.

Fransa Sanayi, Dijital Bağımsızlık ve Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire 6 gündür devam eden protestoların ekonomik maliyetini açıkladı.

Bruno Le Maire, 200 süpermarket, 250 tütün satıcısı ile 250 diğer mağaza, banka ve paket servis noktasının hedef alındığını söyledi.

Toplam 1000 bina, 250 polis merkezi ve 5 bin araç ateşe verilirken, ayaklanmanın Fransa'ya altı günlük maliyeti hesaplandı. Zararın en az 1 milyar euro olduğu belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, gece saatlerinde protesto kaynaklı çıkan yangına müdahale sırasında 24 yaşındaki itfaiye erinin öldüğünü duyurdu. Darmanin, "Dün gece Saint-Denis'deki bir yeraltı otoparkında çok sayıda araçtan çıkan yangınla mücadele ederken, Paris İtfaiyesinde görevli 24 yaşındaki genç bir onbaşı, ekip arkadaşlarının çok hızlı müdahalesine rağmen hayatını kaybetti" dedi.

Gösterilerin dördüncü gününde polis ile protestocular arasında çıkan arbedede 1 kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir