• DOLAR 34.074
  • EURO 38.1
  • ALTIN 2834.007
  • ...
Almanya göçmen istiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Monika Schnitzer, ülkedeki nitelikli iş gücü açığının kapatılabilmesi için göçün artırılması gerektiğini belirtti. Süddeutsche Zeitung'a konuşan Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Schnitzer, "Her yıl 400 bin yeni vatandaşın ülkeden göç ettiğini göz önünde bulundurursak ve iş gücü sayısını aynı tutmak istersek, Almanya'nın yılda 1,5 milyon göçmene ihtiyacı var" dedi.

Almanya'yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hâle getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasına ilişkin tasarı, 23 Haziran'da Federal Meclis'te yapılan oylama sonucunda kabul edilmişti.

Yeni yasa ile Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden gelen ve üniversite eğitimini tamamlamış kişilere, kalifiye iş gücü açığı olan alanlarda yüksek maaşlı bir iş bulmaları hâlinde verilen özel oturma izni anlamına gelen AB Mavi Kartı'nı elde etmenin koşulları değiştirildi. Buna göre, Mavi Kart ile Almanya'ya gelecek üniversite mezunlarından istenen asgari brüt gelir ayda 3 bin 500 euroya düşürüldü. Mavi Kart sahiplerinin işverenlerini değiştirmeleri, aile birleşiminden faydalanmaları ve AB'de daimi ikamet izni almaları da kolaylaştırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir