• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dayısının böbreği ile hayata tutundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan nakil sayesinde, böbrek rahatsızlığı bulunan 61 yaşındaki Orhan Güngör, 68 yaşındaki dayısı Rahim Çelik’in kendisine böbreğini bağışlaması ile hayata tutundu.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa canlı vericili böbrek nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş, "Verici kişinin ameliyatı laparoskopik dediğimiz yani kapalı yöntemle gerçekleştirildi. Kapalı yöntemle yapılan böbrek ameliyatında sadece üç tane ufak kesi ile böbrek içeride serbestleştirildikten sonra çıkarılıp, alıcıya naklediliyor. Bu çok konforlu ve ameliyat sonrası çok rahat geçirilebilen bir yöntem. Hastamızda da gördüğünüz gibi bugün taburculuğunu planlıyoruz. Hastalar, bugün ameliyattan sonra ikinci gününde. İkisi de gayet iyi. Vericiyi taburcu etmek üzereyiz" dedi.

"Sağlığına kavuştu"

2019 yılında böbrek rahatsızlığı geçirdiğini dile getiren Orhan Güngör ise,"Bu süreçten sonra dayım bana böbreğini vermek istedi. Murat Hoca’da ameliyatımızı gerçekleştirdi. Rahatım, mutluyum, huzurluyum, hocalarıma teşekkür ederim. Hepsinin eline sağlık." şeklinde konuştu.

"Ameliyatımız güzel geçti"

Ameliyatın oldukça güzel geçtiğini ifade eden donör Rahim Çelik, "Böbreğimi yeğenime bağışlamaya karar verdim ve kapalı nakil yöntemi ile ameliyat oldum. Ameliyatımız güzel geçti. Çok rahatım, hastane ve personelden memnun kaldım. Yeğenimi sağlığına kavuşturdu ben de oldukça iyiyim. Murat Hocamıza ve ekibine teşekkür ederiz." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir