• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mısır`daki katliam Hani ve Çermik`te telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çermik`te HÜDA PAR ilçe Teşkilatı ile Çermik Köprü Der tarafından Hani`de ise İrşad Der tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamaları ile Mısır`daki katliam lanetlendi. Programlar kapsamında Mısır`da katledilenler için gıyabi cenaze namazları kılındı.

Çermik`te düzenlenen basın açıklamasını Hür Dava Partisi Çermik İlçe Teşkilatı Başkanı Seyfettin Yiğit yaptı. Yiğit yaptığı açıklamada "Bir aydan beridir zulme karşı direnen şerefli ve aziz Mısır halkına karşı darbeci Mısır ordusunun büyük bir katliama girişti. Bu katliam neticesinde binlerce masum insan şehid olmuş ve yine binlercesi yaralanmıştır. Darbeci Mısır ordusu bu katliamı ne yazık ki bütün dünyanın önünde adeta canlı yayında izlemiştir. Dünya bu katliama sessiz olmayı tercih etmiştir." dedi.

Yiğit ayrıca, "Bizler Şeyh Saidlerin, Selahaddini Eyyubilerin torunları olan Çermikli Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi`nin ve İhvan`ın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Bu katliamda yaralanan kardeşlerimize de Allah`tan acil şifalar niyaz ediyoruz. Başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere Müslüman Mısır halkına taziyelerimizi sunuyoruz." İfadelerini kullandı.

Hani`de düzenlenen basın açıklamasını İrşad Der Başkanı Muzaffer Karavil yaptı. Amerikan uşağı Suud yönetimi, ABD,BM ve AB`nin katliamın suç ortağı olduğunu vurgulayan Karavil, Günlerdir bütün dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katledilirken, bu vahşete karşı sesini yükseltmeyen, zalime dur diyemeyen herkesin eli mazlum Mısır halkının kanına bulaşmıştır." dedi.

"Herkes iyi bilmelidir ki şehitlerin kanının bereketiyle büyüyen bu mübarek mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir." diyen Karavil, "Mısır`da, Tunus`ta, Libya`da, Yemen`de ve diğer islam coğrafyalarında yakılanintifada ateşi bugün tüm Ortadoğu`yu sarmış ve kuşatmış durumdayken, İslam ümmetinin kıyamını artık hiçbir güç engelleyemeyecektir. Bu, insanlığın ayağa kalkmasıdır, son olarak Karavil , ümmetin yeniden var olma
çabasıdır, bir diriliş rüzgârıdır. Dolayısıyla Mısırdaki darbeyi, İhvanı hedef alan sistematik katliamları; tüm Müslüman coğrafyalardaki devrim ve direniş süreçlerini ve İslami uyanışı engelleme teşebbüsleri olarak görüyoruz." Şeklinde konuştu. (Ahmet Akyıldırım/Mehmet Akarsu-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir