• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mısır`daki katliama siyasilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 57 STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu `Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`, Cuma Namazından sonra Diyarbakır`ın tarihi Ulu Camiinde kitlesel bir basın açıklaması yaparak, batı destekli darbeci Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı vahşi katliam lanetlendi. Kitlesel basın açıklamasına binlerce Diyarbakırlı (Amed) katıldı.
 
Basın açıklamasının ardından İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarını uzattığımız siyasetçilerden, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır`da yaşanan katliamı kınadıklarını ve Müslümanların birlikte hareket etmeleri gerektiğini söylediler.
 
Mısır`da büyük bir katliam yaşandığının ifade Yılmaz, " İnsanların diri diri yakıldığını üzülerek seyrediyoruz. Bu görüntüler karşısında maddi çıkarlar uğruna darbeyi ve darbecileri kınamayanlar insanlık suçu işlemektedir. İnsanlık adına bu durum utanç vericidir." dedi.
 
Mısır`daki katliamı yapanların ve katliama sesiz kalanların bir gün hesap vereceğini ifade eden Yılmaz, "Biz burada üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Zalimin yanında olmadığımızı dile getiriyoruz. Bu vesileyle Pazar günü İstasyon Meydanında düzenlenecek olan `Amed`ten Mısır Direnişine Destek Mitingi` ne hem parti olarak hem de duyarlı Müslümanlar olarak destek vereceğiz. Tüm halkımızı bu zulümlere karşı sesiz kalmamaya ve bu tür eylemlere de davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Allah Mısır`daki kardeşlerimize rahmet etsin, direnişlerini kuvvetlendirsin diyen Altan Tan ise, Türküyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla ellerinden geldiğince Mısır halkına destek vereceklerini söyledi.
 
Mısırda büyük bir katliam yapıldığını hatırlatan Tan, " 2 bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Bu katliamı yapanları lanetliyoruz, bu katliamı destekleyenleri de lanetliyoruz, bu katliama sesiz kalanları da kınıyoruz. Orta doğu da İslami bir rejim istemiyorlar bu açık ve net ortadadır.
 
Müslümanlarında bu durumdan ders çıkarması lazım." şeklinde konuştu.
Mısır`da yapılan katliamı ve darbecileri şiddetle kınadıklarını söyleyen Bozan, "Maalesef İslam âleminde her yerde kan ve gözyaşı akmaktadır. Bu gün Siyonizm ve Hristiyan işbirliği ile kurulan örgütler başta AB, Birleşmiş Milletler, Dünya İnsan Hakları gibi birçok örgütler İslam âleminde yapılan geneldeki bütün uygulamalara sessiz kalmakta ve taraf olmaktadırlar. En son örneği de Mısır`da yaşanmaktadır." dedi.
 
Bozan son olarak, İslam`ın dışında herhangi bir fikir ve ideolojide huzur olmadığını söyledi.
(M.Sait Adiyaman/Osman İçli/Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir