• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Iğdır'da sağlık alanında önemli gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IĞDIR-Iğdır Devlet Hastanesi'nde kalp ritim bozukluklarının tespitinde en ileri tetkik ve tedavi yöntemi olarak tercih edilen ve çevre illerde sadece 2 merkezde kullanılan elektrofizyolojik çalışma isimli yöntem Dr. Abdullah Cirit tarafından kullanılmaya başlandı.

 

Bacaktaki toplardamardan İki küçük kateter kullanılarak kalp içerisine yerleştirilen 2 elektrod ile kalp ritminin değerlendirildiği bu yöntemi kardiyoloji kliniği 3 hastada kullandı. Hastalar aynı gün herhangi bir komplikasyon gelişmeden taburcu edildi.

 

Kalp yetmezliği bulunan hastalarda ani ölümlerin engellenmesi amacıyla yaygın olarak kullanılan ancak bölgede sadece 2 merkezde takılabilen ICD ismi verilen kalp pili Iğdır Devlet Hastanesinde 56 yaşındaki kadın bir hastaya Dr. Abdullah Cirit tarafından takıldı.

 

Bölgedeki nüfus yoğunluğu ve il fazlalığı göz önüne alındığında ne yazık ki 2 merkez yetersiz kalmaktadır. Iğdır Devlet Hastanesi Kardiyoloji kliniği bölgede 3. merkez olarak gerek Iğdırlı hastalara gerekse diğer çevre illerdeki hastalara (Kars, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Artvin, Van) hizmet vermeyi planlamakta, sevk eden hastane yerine sevk edilen hastane olmayı hedeflemektedir. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir