• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mısır`daki katliam Tatvan`da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Mısır`da darbeciler tarafından gerçekleştirilen Katliam, Özgür Der Tatvan şubesi tarafından kınandı.
 
Basın açıklamasını okuyan Özgür Der kurucu üyelerinden Muzaffer Karaman, "Binlerce kişinin şehit edildiği, on binlerce kişinin yaralandığı kanlı bir saldırı daha yapılmış ve saldırılar şu saatlerde halen devam etmekte şehit ve yaralı sayısı her dakika artmaktadır. Mısır`ın yiğit evlatları, Hasan El Benna`nın yarenleri ve şehit Seyyid Kutub`un öğrencileri bu zulme sessiz kalmayıp günlerdir meydanları doldurarak dünyada eşine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atmışlardır" dedi.
 
Bu zalimlerin, başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın suskunluğundan cesaret aldığını ifade eden Karaman, "Zalimler, İhvan`ın ve Mısır halkının kararlılığını, onurlu direnişini katliamlarla ve alçak saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktalar. Unutmayalım ki bu katliamın sorumlusu sadece cunta şefi Sisi değildir. Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerikan uşağı Suud Krallığı, ABD, BM ve AB bu katliamların suç ortakları, failleridir. Günlerdir bütün dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katledilirken, bu vahşete karşı sesini yükseltmeyen, zalime dur diyemeyen herkesin eli mazlum Mısır halkının kanına bulaşmıştır" ifadelerini kullandı.
 
Karaman son olarak, "Mısır`da Muhammed Mursi başta olmak üzere gözaltına alındığı söylenen İhvan yetkililerinin hayatlarından endişe duyuyoruz. Bizler Şeyh Saitlerin, Selahaddin`i Eyyubilerin torunları olan Tatvanlı Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi`nin ve İhvan`ın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi. (Menderes Beysülen - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir