• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Süryani din adamından müftüye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İsveç'in Göteborg şehrinde bulunan Süryani Ortodoks Kilisesi'nde görevli Papaz Khuryo Abraham Garis, Midyat Mıhallemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan ile birlikte Midyat Müftüsü Muhammed Çiçek'i makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Çiçek, Midyat'taki birlikte yaşama kültürünün bütün dünya şehirlerine örnek olabilecek bir nitelikte olduğunu belirterek, din ve inancın insanlar arasında yapıcı ve kaynaştırıcı bir görev üstlendiğini ifade etti.

 

Farklı inançlara mensup din adamlarının kendi aralarında bir problem yaşamadıklarını açıklayan Çiçek, "Esas hedef insanların birbirlerine iyi davranmasıdır. Zaten din adamlarını kendi aralarında bir problemi yoktur. Dünya çapında insanlar birbirleri ile çatışır. Ve bu siyasi bazı çekişmelere de götürebiliyor. Biz istiyoruz ki siyasiler bundan derslerini alsın, normal vatandaş da, cahilde bundan ders alsın. Bütün insanlar bu tür faaliyetlerden etkilensin. Müftülük olarak hedefimiz budur" dedi.

 

İslam'ın barış dini olduğunu söyleyen Çiçek, "İslam sadece kendi inanları arasında barışı değil, bütün inanç gurupları arasında bir barışı hedefler. Özellikle semavi dinler arasında bir huzurun, bir yakınlaşmanın olması için Rabbimizin Kuran-ı Kerim'de bize emri var. Biz de bu çağrıyı yerine getirmek istiyoruz. Esas olan bütün dinlerin kendi kimliğini değiştirip ortak bir dine dönüşmesi değildir. Farklı din mensupları inançlarına bağlı kalarak, dinleri ile diğer din mensupları arasında beraber, kardeşçe, barış içerisinde, birbirlerini üzmeden, kırmadan ve rencide etmeden bir arada huzur içerisinde yaşayabilirler. Diyalogdan bizim anladığımız budur. Midyat'taki birlikte yaşama kültürü bizim nazarımızda bütün Dünya şehirlerine örnek olabilecek bir tecrübedir" diye konuştu.

 

Ziyaretin ardından memnuniyetini ve teşekkürlerini ifade eden Papaz Khuryo Abraham Garis, gerçekleştirdikleri bu ziyareti çok önemli bulduğunu söyledi.

 

Müftü Çiçek ziyaret anısına Papaz Garis'e Diyanet yayınlarından bir takım kitap seti hediye etti.    (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir