• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mısır ve Ağrı tek yürek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesi tarafından Cuma namazı sonrası Meydan Camii önünde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasında, halkın iradesi ile iktidara gelen, daha sonra askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler öncülüğündeki direnişe destek verildi.

 

Program Erhan Güler'in Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Hür Dava Partisi Ağrı Merkez İlçe Başkanı Şaban Gökhan'ın kısa konuşmasının ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesi yetkililerinden Burhan Aslan tarafından okunan basın açıklamasında, "Dünya'nın ve özellikle sözde İslam ülkelerinin liderlerinin, Mısır'daki halkın oylarıyla iktidar olan İslami yönetimin, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasına ve akabinde cunta yönetiminin ara ara küçük katliamlar yapmasına sessiz kalmaları, zalim darbeci Sisi ve ekibine büyük cesaret vermiştir. Bugün o cesaretle gözü dönmüş zalimler on binlerce masum Müslüman'ın kimisini katletmiş, kimisini de yaralamıştır. Kimisi rükûda, kimisi secdede, dilinde eşhedu en lailaheilllellah we eşhedü enne Muhammeder resullullah ile Rabbine kavuşmuştur." dedi.

 

Halkın vergileriyle, maaşları ödenen ve yine o vergilerle alınan silahları halkına doğrultanların, her türlü cezayı hakkettiğini ve cezasız kalmayacaklarını ifade eden Aslan, "Eğer Müslümanlar yapılanların hesabını soramasalar bile, onları Cehenneme götürecek ölüm muhakkak kendilerine ulaşacaktır." diye konuştu.

 

"Üzülmeyin gevşemeyin eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizlersiniz"

Aslan açıklamanın devamında, "Müslümanlar olarak artık bunu hepimizin iyi görmesi lazım. Ne ABD nede Avrupa İslami yönetimleri iktidar olarak işbaşında görmek istemiyor. Velev ki halkın oylarıyla seçilmiş olsalar bile. Çünkü onlar artık Demokrasi denen helvadan putlarını yemiş durumdalar. Tüm Dünya müstekbirleri ve yerli tüm İslam düşmanları istemeseler bile, Allah nurunu tamamlayacaktır. İnşaAllah zalimler kâbusları olan İslami yönetimleri, Dünyanın birçok yerinde, pek yakında karşılarında göreceklerdir.

 

Çünkü Müslüman halklar, artık Dünya ve ahiret saadetlerini, kendilerinden olan dindar Müslümanların, İslami yönetim anlayışıyla sağlayabileceklerine inanıyorlar.

 

Bizler Ağrılılar olarak katliam acısını, şehit ve şehadetin ne olduğunu bilen bir halkız. Mısır'daki Şehit kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyoruz. Şanlı direnişlerini gevşetmemeleri halinde zaferin onlar için yakın olduğunu müjdeliyoruz. Çünkü şafak karanlığın en fazla olduğu demden sonradır. İslami hükümete yapılan darbeye karşı, yapması gerekeni yapmayan herkes, yapılan katliama ortaktır." ifadelerini kullandı.

 

Mustazaflar Cemiyeti olarak Hükümetin tepkilerini olumlu bulmakla birlikte, yeterli görmediklerinin altını çizen Aslan, "Böylesi durumlarda yetkililerin devlet çıkarlarını, İnsani ve İslami hassasiyetlerimizin önünde görmemelerini ve bir an önce Mısır'daki askeri Ergenekonvari yönetime fiili yaptırımlarda bulunmasını bekliyoruz.

 

Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin askeri darbeye karşı zaferi, tüm özgürlük mücadelesi veren Müslüman halkların zaferi olacaktır. Bu münasebetle dualarımız ve gösterilerimiz Mısır'da İslami yönetim işbaşına gelinceye kadar devam etmelidir." şeklinde konuştu.

 

Protesto gösterisi Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı Mehmet Ali Ortaç'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Zeki Aras/M.Emin Mağlay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir