• DOLAR 34.282
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2919.898
  • ...
`Bir Musa gelecek zalimleri bulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da 57 STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu `Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`, Cuma Namazından sonra Diyarbakır`ın tarihi Ulu Camiinde kitlesel bir basın açıklaması yaparak, batı destekli darbeci Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı vahşi katliam lanetlendi. Kitlesel basın açıklamasına binlerce Diyarbakırlı (Amed) katıldı.
 
Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`nin düzenlediği kitlesel basın açıklamasına katılanlar ellerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin ve gösterilerde cuntanın katlettiği direnişçilerin posterlerini taşıyarak sık sık darbeciler ile darbeye destek veren Amerika, İsrail ve Arap krallıkları atılan sloganlarla protesto edildi. Açıklamada ayrıca; Mısır İslam`la Özgürleşecek, Seyyit Kutub Elbenna Selam Olsun İhvan`a, Îstiklal û Azadî, Ji bo Îslam Canê me Feda, Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Xweda Xweda Ey Xweda Ev Cam ji Bo Te Qurban ve Kahrolsun Amerika ile Kahrolsun İsrail sloganları atılarak, Diren Mursi Diren Mısır, İslami Hareket Engellenemez, İslami Yönetime Evet, Laik Azınlığa Hayır, İslam Düşmanları Darbecilere Karşı Bütün Ümmet Tek Yürek, Geri Adım Atmam ve Bir Musa Gelecek Sizi Bulacak pankartları açıldı.
 
`Darbeciler yeni bir katliam yaptı`
Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi adına kitlesel basın açıklamasını tekbirler ve sloganlar eşliğinde okuyan Abdurrahma Ergin, Mısır`da ırkçı emperyalizminin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Adeviyye Meydanı`nda yeni bir katliama başladıklarını hatırlatarak, darbecilerin 2 bine yakın insanı katlettiğini ve 10 binlerce insanı da yaraladığını belirtti.
 
`Katliam canlı yayında gerçekleşti`
Adeviyye Meydanı`nda sergilenen bu kanlı katliamın daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğine dikkat çeken Ergin, darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı`nın adeta kan gölüne çevrildiğini söyledi.
 
`Darbenin sorumlusu ABD, İsrail ve Arap Krallıklarıdır`
Batının Mısır`da gerçekleşen darbe karşısındaki ikiyüzlülüğünün gün gibi aşikâr olduğuna vurgu yapan Ergin basın açıklamasında, "Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail`in desteği olmasaydı Mısır`da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Bunun neticesinde bu darbenin sorumluları Sisi ile birlikte ABD, AB ve İsrail`dir. Geçtiğimiz Cuma günü Sina Yarımadası`nda görgü tanıklarının ifadesiyle İsrail`e ait İnsansız Hava Araçları kullanılarak yapılan katliam, Mısır Ordusu`nun hangi güçlerle birlikte hareket ettiğinin bir göstergesi olmuştur. ABD`nin Mısır Ordusuna İsrail`in güvenliği karşılığında her yıl yaptığı yardıma devam etmesi de temel insan hak ve özgürlükleri noktasında hangi safta durduğunun yeni bir ifşasıdır. Adeviyye katliamında tetiği çektiren ırkçı emperyalizmden başkası değildir" dedi.
 
`Bütün yaşanılanların gerekçesi terörist İsrail`in bölgedeki varlığıdır`
Mısır`da işletilmeye çalışılan darbe sürecinin de, Suriye`de yaşanılan iç savaşında, Irak`ta patlayan bombaların da aynı merkezin kontrolünde olduğunu ifade eden Ergin, dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe, "Terörist İsrail`in bölgedeki varlığını teminat altına alınması olduğu gerçeğidir. Bu gerçek bu coğrafyanın her insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi, derenin kuşunun derenin taşıyla vurulmaya çalışıldığı kanlı bir projedir. Mısır`daki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesinin işletilmesidir" şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
`Demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandırmaca`
Ergin basın açıklamasının devamında, başta ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümlerinin sadece ve sadece bir kandırmaca olduğunu sözlerine ekleyerek, Batı`nın tek derdinin çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almak olduğunu ifade etti.
 
`BM, Batının kirli çıkar ilişkilerini işletiyor`
"Sözde yeryüzü haklarının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak için daha önce kurulan Milletler Cemiyeti de daha sonra kurulan Birleşmiş Milletler de Batının kirli çıkar ilişkilerini işletmekten öteye bir görev icra etmemişlerdir. Mısırda yaşanılan süreç Batı`nın demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür" diyen Ergin daha sonra, "Yaşanılan katliam karşısında ABD ve AB`nin dilsiz şeytanlığı bizi şaşırtmamıştır. Bu bölgenin çıbanbaşı işgalci ve terörist İsrail`in dökülen kana dair sevinci bizi şaşırtmamıştır. Körfezin ve İslam Coğrafyasının diğer işbirlikçi yönetimlerinin çirkefliği bizi şaşırtmamıştır. Allah`ın laneti zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Akıttıkları kanda boğulmaları çok yakındır. Mısır`daki onurlu direnişe selam olsun. Adeviyye`nin şehitlerine selam olsun. Biz Diyarbakır İslami STK`ları olarak tüm varlığımızla tüm mazlumların yanındayız" açıklamasında bulundu.
 
`Hükümet Mısır hükümetine yaptırım yapsın`
Hükümete de seslenen Ergin, bu yaşanılan süreçte başta ABD, AB ve İsrail olmak üzere ikiyüzlü davranan tüm odaklarla ilişkilerin gözden geçirilmesini isteyerek, "Türkiye Hükümetinden Mısır`ın darbeci yönetimine karşı sözde kalmayan yaptırımlar beklediğimizi beyan ediyoruz. Kınamanın ve eleştirmenin bir karşılığının olmadığını zaten görüyoruz. Batı ile yürütülen yolun dipsiz bir kuyu olduğunun farkına varın diyoruz" uyarısında bulundu.
 
`Çözüm İslam Birliği`
İslam Coğrafyasında yaşanılan tüm sorunların tek çözüm ve tek çarenin İslam Birliği olduğunun altını çizen Ergin, "Ancak o zaman hangi dinden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Yoksa ırkçı emperyalizm bölgede taşeronlu ya da taşeronsuz kan akıtmaya devam edecektir" ifadelerini kaydetti.
 
Ergin, yeryüzünde 21. Yüzyılda modern- sözde demokrat ikiyüzlü Ebrehe batının ve onun sözde Müslüman kılıklı uşaklarına karşı izzeti ve onuru ile zalime karşı mücadele veren tüm Müslümanlara selam göndererek açıklamasına son verdi.
 
Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`nin yaptığı kitlesel basın açıklamasına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin, Yılmaz, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan`da katıldı. (M.Said Adiyaman / Osman İçli / Hüseyin Yalçın / Sedat Kuşulay- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir