• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Hür Gençlik Gaziantep, Yasin Börü'nün izinde kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Gençlik Gaziantep, bu Kurban Bayramı'nda da birer Yasin Börü olup deprem bölgesi Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırdı.

Gençler şehit Yasin Börü'nün resminin üzerinde bulunduğu yelekleri giyerek kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıklarda poşetlere koydu.

Hür gençlerden oluşan ekipler, HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ ile birlikte mahalle mahalle dolaşarak depremzede ve ihtiyaç sahibi ailelere Kurban eti dağıttı.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Üstündağ, Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

"Yasin Börü büyük bir ders bıraktı"

İslam âleminin bayramını tebrik eden Üstündağ, "Bayramımızın başta Kudüs olmak üzere tüm İslam coğrafyasında barışa, adalete, huzura, esenliğe vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bundan 9 yıl önce Diyarbakır'da 6-8 Ekim olaylarında fakir ve muhtaçlara kurban eti götürmeye çalışan şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etlerini HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları olarak teşkilatlarımızla beraber fakir ve muhtaçlara ulaştırmaya çalıştık. Yasin Börü biz gençlere büyük bir ders bıraktı. Bu derste şudur ki insanların yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olması gerektiğini ve bunun biz Müslümanlar için çok kıymetli ve önemli olduğu dersini verdi. Şehit Yasin Börü hayatını vakfederek, büyük bir fedakârlıkla fakir muhtaçlara yardım ulaştırmaya çalıştı. Bugün bizler de şehit Yasin Börü'nün dava arkadaşları olarak onun ulaştıramadığı kurban etlerini Gaziantep Gençlik Kolları olarak fakir ve muhtaçlara ulaştırmaya çalıştık. Biz Yasin'imizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onun bize miras bırakmış olduğu davayı ve ulaştıramadığı o kurban etlerini HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları olarak elimizden geldiğince fakir ve muhtaçlara ulaştıracağız. Dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir