• DOLAR 34.249
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2912.834
  • ...
"Kürük İsale Hattı ihalesi yapılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kalkınma Bakanı Yılmaz, yenilenecek olan Kürük İsale Hattının boru alım ihalesi ve yapım işleri ihalesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

Hattın yenilenmesi için bakanlığına yapılan teklifin uygun görüldüğünü bildiren Bakan Yılmaz, hattın yenilenmesi ödeneğinin yatırımları hızlandırma ödeneğinden karşılanacağını söyledi.

 

Hattın yenilenme ihalesinin DSİ Genel Müdürlüğünce yapılacağını kaydeden Bakan Yılmaz, "Bu kapsamda; 19 Eylül 2013 tarihinde boru alım ihalesi, 20 Eylül 2013 tarihinde ise yapım işleri ihalesi yapılacaktır. Proje kapsamında kaptaj yapıları ile birlikte değişik çaplarda PE boru ile yaklaşık 11 kilometre isale hattı, drenaj yapıları, istinat duvarı maslak yapıları ile vantuz ve tahliye yapılarının inşa edilecektir" dedi.

 

"Bu projenin bitirilmesiyle su kesintisi giderilmiş olacaktır" diyen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

 

"Bingöl Belediyemizin alternatif su çalışmaları da devam etmektedir. Tüm çalışmalarımız Bingöl'de bir daha su sıkıntısının yaşanmaması. Projede emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, DSİ Genel Müdürlüğü'ne, Bingöl Milletvekili Sayın Prof. Dr Eşref Taş'a ve Belediye Başkanı Sayın Serdar Atalay'a teşekkür ederim."

 

Ayrıca Bakan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Adaklı ilçesinde Anadolu Lisesi'nin de yapılacağını duyurdu.

 

İlçeye 16 derslik Anadolu Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun yapılacağını ifade eden Bakan Yılmaz, yapının TOKİ tarafından ihale edileceği ve yapım ihalesinin ise 17 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşeceğini belirtti.

 

Bakan Yılmaz, ilçeye yapılacak olan Anadolu Lisesi'nin ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun hayırlı olması temennisinde bulundu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir