• DOLAR 32.846
  • EURO 35.306
  • ALTIN 2457.086
  • ...
Umut Kervanı Midyat'ta  yetim ve muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ta fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardım faaliyetleriyle takdir toplayan Umut Kervanı Midyat Temsilciliği, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü.

Yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerini de unutmayan hayırseverlerin gönderdiği kurban hisseleri, Umut Kervanı aracılığıyla Afganistan, Yemen, Filistin gibi Asya ve Afrika'daki birçok ülkeye ulaştırılmak üzere gönderildi.

Teşrik tekbirleriyle bir et entegre merkezinde vekâleten kesilen kurbanlıkların etleri, önceden tespit edilen Midyat merkez ve mahallelerindeki yetim ve ihtiyaç sahibi 150 aileye ulaştırıldı. Kurban eti alan aileler Umut Kervanına ve bağış yapanlara teşekkür ederek hayır duasında bulundu.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Ayyıldız, "2023 yılı kurban organizasyonumuz kapsamında Umut Kervanı Midyat olarak üye ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesimi ve dağıtım organizasyonun yaptık. Vekâletlerini aldığımız bağışçı kardeşlerimizin kurbanlarını kestik. Rabbim kurban bağışlayan hayırseverlerimizden razı olsun ve kurbanlarını kabul etsin. Rabbim onlara kendine yakınlaştırsın.   Tüm İslam aleminin Bayramları  mübarek olsun. Özellikle, yardım komisyonumuz tarafından daha önceden tespit edilen yaklaşık 150 yetim ve muhtaç aileye kurban etini bayram boyunca  ulaştırıyoruz.  Bu yıl da yurt içi 12 küçük baş ve 3 büyükbaş hayvanın kesimini yaptık. Yurt içi 32 yurt dışı 35 olmak üzere vekaleten 67 hisse kurban kesimi yaptık. Allah tüm kurban bağışı yapanlardan razı olsun. Kurban kesimi çalışmalarındaki özverili katkılarından dolayı üye ve gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Umut Kervanına Kurban vekaletini veren bağışçı Selahattin Yeniay, yapılan organizasyon nedeniyle Umut Kervanını takdir ettiklerini söyledi.

Yeniay, "Midyat Umut Kervanı'nın isteyen vatandaşlar için kurbanlarını kestirip istedikleri miktarda bağışlayacaklarını duydum. Ben de kurbanımı, Umut Kervanına devrettim. Onlar Allah razı olsun kestiler, bölüştürdüler. Bize ve istediğimiz fakirlere, yetimlere dağıtacaklar. Kendilerinden bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Kurban Bayramının da ümmete, milletimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yardımlaşma ile ilgili şöyle, şimdi her vatandaş her yere ulaşamaz her yetimi her fakiri bulamayabilir. Ama bu Umut Kervanı fakirleri, yetimleri daha önceden tespit ettiler. Dolayısıyla kendilerine gelen bağışları daha önceden tespit ettikleri isimlere rahatlıkla personelleriyle dağıtmaktadırlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kurban kesim organizasyonunda gönüllü olarak yer alan Midyatlı gençler de Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etlerini ulaştırmak amacıyla kurban kesim çalışmalarına katıldıklarını ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir