• DOLAR 34.271
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2881.14
  • ...
Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Batı destekli cuntanın Mısır'da yaptığı katliama tepkiler devam ederken katledilen Müslümanlar için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.


Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin düzenlediği eyleme İnsani Yardım Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, HÜDA Par, Saadet Partisi, Ruha Der, Köklü Değişim Dergisi gibi birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.


Balıklı gölde bulunan Dergâh Camisi'nde yatsı namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı.


Sık sık tekbirlerin getirildiği eylemde Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Fevzi Çelik basın açıklamasını okurken, duayı da Filistinli El Hatip yaptı.


ABD, AB ve İsrail'in desteğiyle bu katliamların gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, "Mısır'daki darbe de, Suriye'deki İÇ savaş da, Irak'ta patlayan bombalar da aynı merkezin kontrolündedir. Bu gerçek Müslümanlar tarafından fark edilmelidir" diye konuştu.


Batının tek derdi kendi çıkarları olduğunu ifade eden Çelik, hükümete çağrıda bulunarak; "Bu yaşanılan süreçte başata ABD, AB ve İsrail olmak üzere ikiyüzlü davranan tüm odaklarla ilişkilerinizi gözden geçirin. Türkiye hükümetinden Mısır'ın darbeci yönetimine karşı sözde kalmayan yaptırımlar bekliyoruz. Kınamanın ve eleştirmenin bir karşılığı olmadığını zaten görüyoruz. Batı ile yürünülen yolun dipsiz bir kuyu olduğunun farkına varın" dedi.


Ayrıca Cuma namazı çıkışı Mısır'daki katliamı lanetlemek için Şanlıurfa'daki tüm STK'ların Dergâh Camisinden başlayıp Ahmet Bahçivan İş Merkezine kadar bir yürüyüş düzenleyeceği duyuruldu.


Açıklamanın ardından kalabalık grup sessizce dağıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir