• DOLAR 32.204
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2505.154
  • ...
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da konuştu:  Seferberlik vaktidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

Kurtulmuş, depremlerin tabiri caizse küçük kıyamet, hatta kıyametin bir provası olduğunu ve çok büyük kayıplar verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Adıyaman'da da 8 bin 337 vatandaşımız depremde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin çok acı hikayelere şahit olduk. Bugün de dün de dinlediğimiz hikayeler, bildiğimiz ağır kayıplar, ağır böyle gönül hüznüyle takip ettiğimiz hikayelere şahit olduk. Ailesinden çok sayıda insanı kaybeden çok sayıda yakınını hayattan kopmuş olan insanlarla karşılaştık. Depremin ilk anından itibaren milletçe sahip olduğumuz en büyük hasletlerden birisi devreye girdi. Hamiyetperverlik, yardımseverlik, dayanışma duygusu, arkadaşının, vatandaşının, komşusunun, milletinin, soydaşının bir şekilde yarasına merhem olabilme kaygısı 85 milyon vatandaşımızı harekete geçirdi. Hem kamu kurum ve kuruluşlarının ilk andan itibaren sahada çok etkin müdahaleleri, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın cansiparane çalışmaları o büyük felaketin, o büyük yıkıntının hemen ertesinde kısa süre içerisinde yaraları sarmak için seferber olundu."

Kurtulmuş, devletin depremzedelerin yanında olduğunu vurgulayarak, "Süratle kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir. Bununla ilgili olarak da devlet elindeki bütün imkanları kullanarak depremzede vatandaşların yanındadır. Topyekün büyük bir seferberlikle Allah'ın izniyle kısa bir süre içerisinde kalıcı konutların tamamlanacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir