• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
`Şehitlerin kanı zalimleri boğacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakırlılar, batı destekli Mısır ordusunun darbe karşıtlarına yönelik yaptığı katliamı lanetlemek ve direnişçilere destek amacıyla Diyarbakır Şeyh Said Meydanında bir araya gelerek, katilleri kınadı.
 
57 STK`dan oluşan Mısır`la Dayanışma İnisiyatifi`nin düzenlediği eyleme Diyarbakırlılar, programın yapılacağı alana tekbir ve salâvatlarla geldiler. Programa katılımın büyük olduğu görüldü.
 
Eyyüp Özbaş`ın kıldırdığı yatsı namazından sonra Mısır`da katledilen direnişçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından Ömer Yakut hoca Kur`anı Kerim okudu. Yakut hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti alandaki katılımcıları derinden etkilediği gözlendi.
 
Okuna Kur anı Kerim tilavetinin ardından kısa bir slâyt gösterimi yapıldı.
Düzenlenen programda: `Tek bir Musa kalsak ta firavunun` karşısında direneceğiz masajları verildi.
 
Program Mursi`ye selam direnişe devam, Mısırın özgürlüğü ümmetin özgürlüğü gibi sloganlar atıldı.
 
Program Molla Ömer Çelik hocanın yaptığı duayla devam etti. Duada Mısır halkı ve İslam Âlemine dualar edildi, Mısır`da kıyım yapan darbeciler ve yandaşları lanetlendi.
Duanın devamında, "Yetim bırakılan çocuklar hürmetine şehitler hürmetine kardeşlerimize yardımını gönder yarabbi. Darbecilere destek veren başta Suudi kralı olmak üzere diğer Arap krallıklarını kahrı perişan et yarabbi" denildi.
 
Programda son olarak Cuma namazından sonra Diyarbakır Ulu Cami önünde kitlesel basın açıklamasının yapılacağı, 18 Ağustos Pazar günü Mustazaflar Cemiyeti`nin ve 57 STK`nın destek verdiği `Amed`ten Mısır Direnişine Destek Mitingi` yapılacağı bildirildi. (Sedat Kuşulay/ Hüseyin Yalçın / M.Said Adıyaman-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir