• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
`Zalimin zulmü varsa mustazafların Allah`ı vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Hür Dava Partisi Mersin İ Teşkilatı, Mustazaflar Cemiyeti ve Bilge Eğitim Der, Mısır`daki katliamı protesto etmek amacı ile bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Mısır`da yapılan katliamın ümmetin parçalanmışlığından kaynaklandığına vurgu yapıldı.

Basın açıklaması saat 18.30 civarlarında Hastane Caddesi üzerinde bulunan Kuru Çeşme`de yapıldı. Eylemde "Emperyalist darbelere karşı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız", "Darbeye sessiz kalan bu katliamın suç ortaklarıdırlar", "Mısır`da darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız!" pankartları ve "Firavunların çocukları elleriniz kırılsın", "Zulme karşı direneceğiz", "Kardeşim sen hürsün" gibi dövizler taşındı.
Basın açıklamasını Mersin Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Veysi Yumlu okudu. Yumlu, "Müslümanlar iktidarda başarısız olsun diye darbeciler her fırsatta önlerini kestiler. Buda yetmedi kendi demokrasi putlarını ayaklar altına alarak halkın oyları ile iktidara gelmiş ve amacı halkına ve Müslümanlara hizmet etmek olan Mursi`nin yönetimine el koydular" dedi.

Yumlu, haince yapılan darbenin üzerinde yaklaşık olarak 50 gün geçmesine rağmen Mısırlı Müslümanların tarih yazarak darbeye karşı şiddete başvurmaksızın meydanları terk etmediklerini, izzetli bir duruş sergilediklerini söyledi.

Yumlu, "Müslümanların bu duruşu batılı emperyalistleri ve onun işbirlikçisi olan cuntacıları korkuttu ve dün sabah binlerce Müslüman kardeşimizi şehit ettiler ve binlercesi ise yaralı… En başından itibaren batının bu ikiyüzlülüğünün ve çifte standardının gün gibi açık olduğu kamuoyunun malumudur. Adeviye katliamında tetiği çeken katil batılı emperyalistlerden başkası değildir. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz" diye belirtti.

Darbeciklere destek olan bir takım körfez ülkelerinin bu ihanetlerinden vazgeçmeleri noktasında uyarıda bulunduklarının altını çizen Yumlu şöyle devam etti: "Hükümeti uluslararası alanda daha etkili olmaya davet ediyoruz. Burada ülkemiz ve tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Kendilerini seçilmiş olarak addeden bir topluluk yeryüzünde Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığa karşı sinsi bir savaş yürütülmektedir. Bu savaşta aktör olmayanların figüran olması kaçınılmazdır. Tek çözüm ve tek çare İslam birliğidir. Ancak o zaman hangi dinden hangi ırktan hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Suriye`de, Irak`ta, Mısır`da, Tunus`ta yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Müslümanlar ancak birlikte hareket ederlerse kurtuluşa ererler. Mısır`da çekilen bu sıkıntıların hepsi Ümmetin parçalanmışlığından ve kardeşlik bağlarının zayıflanmasındandır."

"Bugün yaptığınız zülüm ile belki kendinizi kurtarmış olabilirsiniz ama Kahhar olan Allah`ın elinden kendinizi nasıl kurtaracaksınız" diye soran Yumlu son olarak, " Evet zalimin zulmü var ise unutmayın ki mazlum ve mustazafların da Cabbar olan Allah`ı vardır. Allah şehitlerin şahadetini kabul etsin. Yaralılara acil şifalar versin ve İslam ümmetine uyanmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir