• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Afganistan halkı kurban ibadetini yerine getirmek için kurban pazarlarına akın ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Emirliği 15 Ağustos 2021'de Afganistan yönetimine gelmesinin ardından, uluslararası yardımların kesilmesi ve uygulanan çeşitli yaptırımlar, ülke ekonomisini derinden etkilemeye devam ediyor ama son bir yıldır ülkedeki pazarlarda bir hareketlilik yaşanıyor.

Hayvan fiyatları, ağırlıklarına göre değişmekle birlikte büyükbaş kurbanlıklar 750 ile 1000 dolar, küçükbaş kurbanlıklar ise 150-200 dolar arasında değişiyor.

Pazarda genel olarak ciddi bir hareketlilik gözlemleniyor ve satıcı sayısının da oldukça fazla olduğu gözlemleniyor.

Afganistan halkı yoksul ve ihtiyaç içerisinde olduğu için her Kurban Bayramı'nın onlar için zorlu geçtiğini ifade eden tüccarlar, özellikle halkın küçükbaş hayvanları tercih ettiğini ama arada büyükbaş hayvanların da satıldığına dikkat çekiyor.

"Ülkemiz ABD işgalindeyken işlerimiz o kadar iyi değildi şimdilerde daha iyi"

Geçen yılın Kurban Bayramı'nda da satışların iyi olduğunu ama bu bayramda satışların daha da iyi olduğunu ifade eden Hayvan Tüccarı Hacı Semiullah Fettah, "Kurban satışlarımız ABD işgali sırasında o kadar iyi değildi şimdilerde işlerimiz daha iyi. O zaman da satışlarımız oluyordu ama şimdi ki dönem daha iyidir." ifadelerini kullandı.

"Afgan halkı yoksul ve ihtiyaç içerisinde olduğu için her Kurban Bayramı onlar için zorlu geçiyor"

Afgan halkının ekonomik açıdan zorlu bir dönemeçten geçtiğine işaret eden Hacı Semiullah Fettah, "Afgan halkı kurban akmakta çok zorlanıyor. En fazla küçükbaş hayvan alabiliyorlar ama arada büyükbaş hayvanlar da satılıyor. Benim elimde yaklaşık 100 büyükbaş hayvan var. Bunların 1-2 güne tükeneceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir