• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
`Demokrasinin maskesi düşmüştür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suruç ilçesinde, ikindi namazının ardından sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Suruç Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan halk, Mısır`da askeri cunta tarafından yapılan katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılarak kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Yıldız şu ifadeleri kullandı: "Mısır`da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler dün sabah itibari ile Adevviye meydanında yeni bir katliama başladılar. En başından itibaren bu darbe süreci karşısında batının ikiyüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikâr olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail`in desteği olmasaydı Mısır`da ne darbe gerçekleşirdi nede bu katliamlar yaşanırdı. Bu böyleyken sadece ve sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Sisi`yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir."

Demokrasinin maskesi düştüğünü ifade eden Yıldız, "Başta ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandırmacadır. Batının tek derdi çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almaktır. Irkçı emperyalizm çıkarı varsa demokrat olur, çıkarı varsa kraldan yana olur, çıkarı varsa yönetimden yana olur. Sözde yeryüzü haklarının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak için daha önce kurulan milletler cemiyeti de daha sonra kurulan birleşmiş milletler de batının kirli çıkar ilişkilerini işletmekten öteye bir görev icra etmemişlerdir. Mısır`da yaşanılan süreç batının demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür" dedi.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirilerek ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Daha sonra Molla İbrahim Aslan Hoca`nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından yaptığı dua ile basın açıklaması sona erdi.
(Ömer Taş - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir