• DOLAR 32.384
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2412.046
  • ...
IHO EBRAR Etiyopya'da yüzlerce ihtiyaç sahibine nakdi yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı vesilesiyle Afrika'nın Etiyopya ülkesine giden IHO EBRAR, Oromiya bölgesinde aralarında yetim, engellilerin de bulunduğu yüzlerce yoksul aileye hayırseverlerin desteğiyle nakdi yardımda bulundu.

Yaptıkları yardım faaliyetine ilişkin açıklamalarda bulunan IHO EBRAR gönüllüsü Salih Basatoğrul, Kurban Bayramı öncesi bir nebze de olsa yoksulların sevinmesine sebep olmaya çalıştıklarını söyledi.

"Ne kadar dağıtsak da yetmiyor"

Bu kapsamda hayırseverlerin katkısıyla Etiyopya'da 385 ihtiyaç sahibi aileye 20'şer dolar nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Basatoğrul, "IHO EBRAR olarak İngiltere'den buraya gönüllü olarak geldik. Hayırseverlerin zekât ve sadaka yardımlarını burada dağıttık. Fakat ne kadar dağıtmaya çalışsak da yine yetmiyor. Bu mazlum, ihtiyaç sahibi insanlara hayırseverlerin daha fazla yardımda bulunmalarını talep ediyoruz. Şu anda 385 aileye 20'şer dolar para dağıttık. Bir bayram harçlığı olarak verdik. Bu para her şeyi halletmiyor. Hayırseverlerden bu insanları yalnız bırakmamalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir