• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl Valisi Ekinci'den Kurban bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Ekinci, "Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün karşılıklı kuvvetlendiği zamanlardır. Kardeşliği pekiştiren ve toplumu bütünleştiren bu mübarek günler, özellikle aydınlık yarınlarımızın müjdecisi çocuklarımızın kendi köklerine aşina bir şekilde yetişmesinde önemli bir yere sahiptir. Çocuklarımız bu vesilelerle kültürel ve dini aidiyetlerini fark eder, hangi medeniyetin parçası olduklarının bilincine erişirler. Bu münasebetle, bayramlarımızı bayram tadında ve sevinç içinde yaşamaya özen göstermeliyiz." ifadelerine yer verdi.

mesajında kurbanın, Yüce Allah'ın kullarına vermiş olduğu nimetlere şükrün kadim ifadelerinden olduğunu kaydeden Vali Ekinci, "Bu manayı çok iyi kavramış olan milletimiz, manevi değerlerine bağlılığıyla bugüne kadar olduğu gibi el ele, omuz omuza, huzur ve güven içinde daha nice bayramlara ulaşacaktır inşallah. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki milyonlarca Müslümanın aynı iman ve aynı ruhla tek yürek oldukları Kurban Bayramı, aynı zamanda bütün insanlığı huzur ve barışa, paylaşma ve dayanışmaya davet eden evrensel ve özgün bir mesajdır.  Merhamet yüklü bu mesajın yeryüzünde dalga dalga tüm kalplere yayılmasını, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ekinci, son olarak, "Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Bingöllü hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiren bayram coşkusunun ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa iyilik ve hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir