• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
Akçakale Mısır halkının yanında - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Mısır`da Batılı ve bazı işbirlikçi Arap devletlerin desteğiyle darbe yapan gayrı meşru cunta yönetiminin dün sabah saatlerinde başlattığı ve hala süren kanlı katliam saldırılarına ilişkin HÜDA PAR Akçakale İlçe Teşkilatı, Yardım Eli Derneği (Yar Der) Akçakale şubesi tarafından kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi.
 
Saat 18.00`de Akçakale İlçe Tarım Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklaması Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından yapıldı.
 
"Kundaktaki bebeğin dahi kanını içmekten geri durmadılar"
HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Halil Aydın yaptığı basın açıklamasında, "Kardeşlerim sözlerin kelimelerin telaffuz etmeye yetmediği bu zulümat çağında bütün dünyada reva görülen zulümlerin üstüne bir katliam daha eklendi ve yeni firavunlar türedi. Sadece `rabbim Allah`tır` diyenlere karşı İslam âleminde özellikle Mısır`da yapılan bu katliamı lanetle ve nefretle kınıyoruz. Kana doymayan Firavun soyluları kundaktaki bebeğin kanını dahi içmekten geri durmadılar. Katliama karşı sessiz kalmayacağımızı onlara dua edeceğimizi yanlarında olduğumuzu göstermek için burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.
 
Halil Aydın açıklamasının devamında, "Ey Sisi, ey Amerika ve dünyanın bütün zalim ve kâfirleri; Akçakale halkı olarak diyoruz ki, her Nemrud`a bir İbrahim, her Firavun`a bir Musa gönderen Allah, size muhakkak Muhammed ordusunu gönderecektir" ifadelerini kullandı.
 
Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Akçakale HÜDA PAR İlçe Başkanı Halil Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 
Peres`e gösterdiğiniz tepkiyi Suud`a göstermeniz gerekmiyor mu?
"Ve Sayın Başbakan Erdoğan, Davos`ta Şimon Peres`e gösterdiğiniz tepkiyi darbenin finansörlüğünü yapan ve modern firavunun Karunluğunu yapan Suud Krallığına göstermeniz gerekmiyor mu?
 
Dünyanın dört bir tarafında bölük pörçük hale getirilmiş İslam ümmetini İslam sancağı altında birleşmeye ve yek vücut halinde mezhep ve meşrep çatışması olmaksızın kafirlerin oyunlarını başlarına geçirmeye davet ediyoruz."
 
Basın açıklaması daha sonra Suriyeli İhvan âlimlerinden Şeyh Akil`in Mısır`da katledilenler için kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ve okunan duanın ardından son buldu. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir