• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
Siirt`te cunta katliamı tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Siirt Erdemliler Platformu Mısır`da batılı ve bazı Arap devletlerin desteğiyle darbe yapan cunta yönetimin dün gerçekleştirdiği ve hala süren katliam saldırıları nedeniyle kitlesel bir basın açıklaması yaptı.
 
İhvan`ı yalnız bırakmak Mısır`ı Firavun`un uşaklarına teslim etmektir
Siirt Erdemliler Platformu`nun Fakirullah Caddesi Sancaklar İlköğretim Okulu önünde saat 17.00`de gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasında, "Bugün Mursi` yi ve İhvan`ı yalnız bırakmak demek Mısır`ı Firavun`un uşaklarına teslim etmek ve Ortadoğu intifadasını kesintiye uğratmak demektir. Dün Taksim`de bugün Kahire`de yaşanan İslam düşmanlığı görüntülerini onaylamak demektir. Buradan sesleniyoruz, seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Muhammed Mursi serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalıdır. Muhammed Mursi ve İhvan`ın yanındayız" denildi.
 
Zulmün bitmesi için İslam Birliği inşa edilmelidir
Mısır`da, Suriye`de Filistin`de, Arakan`da, Afganistan`da, Çeçenistan`da, Somali`de, Doğu Türkistan da ve dünyanın birçok yerinde Müslümanların rabbimiz "Allah" dedikleri için zulüm altında olduklarının altı çizilen açıklamada, "bu zulmün bitmesi için bir an önce İslam Birliğinin inşası gerekmektedir. Allah (c.c) onların yar ve yardımcısı olsun Allah`tan direnişlerini zafer ile taçlandırmasını niyaz ediyoruz.
 
Müslüman halkı tavır almaya davet ediyoruz
Darbeyi tetikleyen Amerika, Avrupa, İsrail, Suudi Arabistan ve körfez ülkelerini bir kez daha lanetliyoruz. Hepimiz darbenin bu ülkelerin tahrikleri sonucu gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. Tüm Müslümanlar emperyalist Amerika ve Ortadoğu`daki işbirlikçilerinin gerçek yüzünü görmeye bir kez daha davet ediyoruz. Ülkemizdeki Müslüman halkımızı tavır almaya çağırıyoruz." (M. Uğur Yavuz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir