• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gök: Deprem bölgesindeki LGS öğrencilerine ayrılan ek kontenjan müjdesi 11 ilin tümünde uygulansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGS ile ilgili açıklamasında, deprem bölgesindeki öğrencilerin mağdur olmaması için yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini duyurması eğitim camiası tarafından memnuniyetle karşılandı ancak uygulama kapsamındaki illerin yetersiz olduğu görüşü öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde LGS ile ilgili yaptığı açıklamada, "3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık. Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslâhiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye'nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Gök, söz konusu uygulamanın merkez ilçeler dahil deprem bölgesi ilan edilen 11 ilin tamamında geçerli olması gerektiğini söyledi.

Gök paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Deprem bölgesinde yaşayan evlatlarımız adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu uygulama deprem bölgesi için gayet yerinde olmuştur lakin bir eksiğinin tamamlanması gerekiyor. Ben depremi Gaziantep'in merkezinde yaşamış birisiyim. Allah (Celle Celaluhu) vatanımızı, milletimizi, ümmeti ve tüm dünyayı tekrarından ve beterinden muhafaza buyursun. Çok kötüydü, evden bir çıktık, 3 ay boyunca bir daha evlere giremedik. Gaziantep merkezde yaşayan LGS talebeleri de 3 ay sokaklarda, arabalarda yaşadılar. Okullarına gidemediler, ders çalışamadılar, artçılarla defalarca korkuyu yaşadılar, psikolojileri alt üst oldu. Bu evlatlarımızı diğerlerinden ayırmak doğru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği bu uygulama, merkez ilçeler de dahil deprem bölgesi ilan edilen 11 ilin tamamında geçerli olmalıdır."

Gök, mesajının sonunda, "Deprem bölgesi ilan edilmiş 11 ilde yaşayan LGS öğrencilerimizin tamamı Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Milli Eğitim Bakanımızdan bu müjdeyi bekliyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir