• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
Köylüler 'Aile Hekimi' istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Erken tanı ve tedaviyi sağlamak, sağlık ile ilgili tüm konularda ilk değerlendirmeyi yapmak, sorumluluğu altındaki kişilerle sürekli ilişki halinde olarak onları izlemek gibi amaçları olan Aile Hekimliği uygulaması, Van'ın birçok köyünde hayata geçirilirken bazı köylerde ise halen uygulamaya geçmedi.

 

Çevresinde bulunan Yukarı Gölalan ve Ilıkaynak köylerine göre merkez köy sayılan Aşağı Gölalan köyünde henüz Aile Hekimliği uygulamasına geçilmedi.

 

Çevresinde bulunan köylerle beraber yaklaşık 2 bin nüfusa sahip bu köyde aile hekiminin olmaması nedeniyle köylüler sağlık alanında sıkıntı yaşıyor.

 

Konu ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getiren köy muhtarı Mesut Atsak, "Biz, Aile Hekimliği uygulamasında Karagündüz köyüne bağlıyız. Aşağı Gölalan, Yukarı Gölalan ve Ilıkaynak köyleri ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi var. Devlet bize sağlık ocağı yaptı. Ama kimse gelip bakmıyor. İnsanlar perişan oluyor. Rahatsızlanıyoruz. İnsanlar, merkeze doktora gitmektense Aile Hekimlikleri burada olsa herkes için daha iyi olur. Devlet yetkililerinden rica ediyoruz. Bize bir aile hekimliği göndersinler" dedi.

 

Muhtar Atsak, köyün diğer sıkıntılarını ise şöyle anlattı: "Bizim su sıkıntımız vardı, bize sondaj yaptılar. Yalnız sondajın elektrik borcundan dolayı köylü olarak sıkıntıdayız. Arazilerimizin yeri çok güzel ama arazi suyumuz yoktur. Biz bunu devlet yetkililerinden de istedik maalesef buna bir çare bulamadılar. Camimizi yaptık ama biraz ihtiyaçlarımız var. Köylü kendi imkânları ile yaptı o camiyi ama köylünün de durumu iyi değil. Maddi destek çıkılırsa iyi olur. Cami şu an yarıda kalmış." (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir