• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Alimler Cemiyeti`nden katliam açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Merkezi Diyarbakır`da bulunan Alimler Cemiyeti, Mısır`da yaşanan katliama ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 
Dün sabahın erken saatlerinden itibaren Mısır`da sivil halka yönelik vahşice işlenen büyük katliamların haberleriyle uyandıkları belirtilen Âlimler Cemiyeti açıklamasında, "Bütün bir ümmet olarak Müslümanların tekbir sesleriyle birlikte darbecilere ve onlara arka çıkanlara lanet ve beddua sesleri yükseldi.
 
Artık herkesçe bilinmesi gerekir ki; bu kanlı müdahalenin, bu katliamın birinci sorumlusu ABD ve AB emperyalizmidir, körfez krallıklarıdır ve İsrail`dir. General Sisi ve onun cumhurbaşkanı olarak atadığı Adli Mansur ise, sadece onların Mısırdaki kuklaları ve perde önündeki yüzleridir. Dolayısıyla Müslüman ümmetin artık perde önündekinden ziyade perde arkasındaki şeytani yüzleri görmesi ve onlardan hesap sorması gerekir. Zira Onların onayı, desteği olmadan Sisi bunu yapamaz, buna cüret edemezdi." denildi.
 
Yaşanan katliamın Müslüman ümmet ile batı emperyalizmi ve onun kuklaları arasında bir kırılma noktası olduğu kaydedilen açıklamada, "Sahte yüzlerinin ortaya çıkması için devasa bir ayna olmuştur. Artık onların demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi nutuklarına, palavralarına kimsenin aldanmaması gerektiği gibi yalancı vaatlerine de inanmaması gerekir." ifadeleri kullanıldı.
 
Âlimler Cemiyeti`nin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
 
"Bu itibarla bütün Müslüman kamuoyuna şunu ilan ediyoruz:
 
1- Devletler ve hükümetler olarak kimin ne yetkisi ve etkisi varsa kullanarak daha büyük katliamların önüne geçmek için sert bir dille telin etmesi; uluslararası düzeyde diplomasi yürüterek bütün dünyaya duyurması ve Mısır halkının meşruiyet talebine destek vermesi.
 
2- Tüm Müslüman hukukçuların, mazlum Mısır halkının haklı davasını savunarak uluslararası hukuk mahkemelerinde davalar açıp darbecilerin ve darbeci zihniyetlerin mahkûm edilmesi için harekete geçmesi.
 
3- Tüm İslami duyarlılığa sahip sivil toplum kuruluşlarının topluca ve kitlesel basın açıklamaları yaparak yapılan katliamı telin etmesi, Mısır halkının yanında olduklarını ilan edip tutuklu bulunan meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer liderlerin bir an evvel serbest bırakılması ve katillerin dünya kamuoyu önünde hesap verip yargılanıncaya kadar meydanlara dökülüp gösteriler yapması gerekir.
 
4- Bütün dünya Müslümanlarının, seslerini ve güçlerini birleştirip dünya emperyalizmine karşı bir tek ümmet bilinciyle hareket etmeleri gerekir. Yoksa dün Cezayir, Afganistan, Irak ve Suriye! Bu gün Mısır! Ve yarın bir başka yerde bu iş silsile olarak devam eder. İnşallah Mısır bu işin dönüş noktasıdır. Ve Müslümanların zaferiyle sonuçlanacaktır.
 
"Üzülmeyin gevşemeyin, eğe inanıyorsanız üstün olanlar sizler olacaksınız." (Murat Burtaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir