• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İYİ Parti yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı'nda Meral Akşener, "Cumhuriyet Halk Partisi'nden 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. 15 milletvekili istedik, Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in 'Diyet'ine döndü bu iş" demişti.

Selvi'nin Akşener'in açıklamalarını değerlendirdiği yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

Meral Akşener’in, CHP ile köprüleri atttığı iki kritik cümle vardı. Biri, “‘İstanbul’u kazandıran HDP’dir’ açıklamanızda olduğu gibi... İyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” çıkışıydı. Akşener böylece Millet İttifakı’nın bittiğini ilan etti. Bunun üzerinde durmak istiyorum. Bir genel başkan yardımcısı aylar öncesinde “İçimizde yaradır” diye anlatmıştı.

Akşener öyle sert çıkışlar yapıyor ki volkan püskürten yanardağ gibi. Herkes o çıkışa odaklandığı için satır aralarında verdiği mesajların üzerinde durulmuyor. Manşet varken kim satırarasını okur? Akşener bu sözlerinin devamı: “Milletimizin ‘Git’ dediği yere gideriz, ‘Ol’ dediği yerde oluruz. Nitekim İYİ Parti olarak önümüzdeki dönemde de rolümüz, millete rağmen değil milletle birlikte yapılan yepyeni bir siyasetin önünü açmaktır.”

Akşener’in bu sözleri İYİ Parti’nin şimdiye kadar izlediği CHP ile ittifak siyasetinden farklı, daha bağımsız bir siyaset yapacağı işaretini veriyor. Ama Akşener bunu birkaç kez ifade edip tekrar ittifak siyasetine döndüğü için “Acaba yine mi”, “Kesin kararın mı” gibi sorular sormak gerekiyor.

CHP KAPISINI KAPATTI MI

Akşener uçlarda gezen bir siyasetçi. Ya kırıp döküyor ya da tam teslim oluyor. Bu bir lider için çok büyük bir zaaf. Peki bundan sonra ne yapacak? Daha önce kumar masası dediği masaya geri döndüğü için kimse bu kez CHP ile ittifak yapmaz diyemiyor. Önümüzde yerel seçimler var. CHP, İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için İYİ Parti’nin oyuna muhtaç. Peki Akşener bu sözlerden sonra CHP ile ittifak yapmaz, seçimlerde kendi adaylarını çıkarır, diyebiliyor muyuz? Hayır diyemiyoruz. Bu kez bizim elimiz güçlü, CHP bizim kapımızı çalsın denildiğine göre kapı tamamen kapatılmamış demektir.

İYİ PARTİ VİTRİNİ

Meral Akşehner, İYİ Parti vitrinini yenileyecek.

Genel başkan yardımcıları olarak Akşener’in yeminliler grubu ile yeni isimlerin adı geçiyor. Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Akşener’in ekibinden Uğur Poyraz, Buğra Kavuncu, Kürşad Zorlu, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Metin Ergun, Bilge Yılmaz ile GİK’e yeni giren isimlerden Oktay Vural, Sedat Aksakallı, Turhan Çömez, Taner Demirel, Selcan Taşçı’nın parti yönetimine girmeleri bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir