• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Esnaf yolu kapattı, trafik felç oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl kent merkezinde belediye ekiplerince yapılan alt yapı çalışmalarından sonra caddelerde biriken toz-toprağın ekipler tarafından temizlenmemesi esnafların sert tepkisine neden oldu.

Bingöllü esnaflar Kültür Caddesi'ni trafiğe kapatarak belediye çalışmalarını protesto etti. Yaklaşık bir saat süren yol kapatma eyleminde yüzlerce araç hareket edemez hale geldi.
Belediyenin çalışmalarına tepki gösteren esnaflar, çok sıkıntı çektiklerini tozlu ve çukurlu yollar için derhal önlem alınmasını istediler.

"Çalışmalar böyle yapılamaz"
Cadde esnaflarından Halil Aydoğdu çalışmaların kendilerini bezdirdiğini belirterek, "Bingöl'de yapılan bu çalışmaya destek veriyoruz ama çalışma böyle yapılamaz. Bu tozlu ve çukurlu yolların ne zaman biteceğine dair yetkililerden sağlıklı bir açıklama alamıyoruz. Şehir içinde 3-4 aydır bu çalışma yapılıyor ama bilinçsiz bir şekilde yapılıyor. Başka yerlerde de bu çalışmalar yapılıyor yapıldığı zaman ilgili belediyeler kazı işlemlerini bitirdikleri zaman, hemen arkasından onunla ilgili bir önlem alıyorlar, ziftliyorlar, bir şekilde tozu, toprağı hallediyorlar. Ama burada tam tersi bir uygulama var. Esnaf olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Buda yetmezmiş gibi Emniyette park yeri bulamayan vatandaşlara ceza kesiyor. Bize sahip çıkan yok hiçbir yetkili çalışmaların biteceğine dair bize bilgi vermiyor. Belediye başkanımız mimar bu işi daha iyi biliyor ama burada tozu toprağı yutan biziz." İfadelerini kullandı.

Emniyet yetkilileri ile görüşen esnaflar ısrarlar sonucu bir saatin sonunda yolu trafiğe açtılar. (Nihat Kanat / Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir