• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Mısır`daki katliama tepkiler sürüyor - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl halkı, Mısır`da direnen Müslümanlara destek, darbeci ordu ve dün gerçekleştirilen katliamı protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

 

Topluluk adına konuşmalar yapan STK` temsilcileri, darbecileri kınayarak Mısır halkına destekliklerini bildirdi.

 

"Bu zülüm kardeşlerimizin akan kanlarıyla son bulacaktır"
Bingöl Mustazaflar Cemiyeti adına konuşan M.Sahip Korkutata, "Bugün bu zulüm sizlerin duaları ve kardeşlerimizin akan kanlarıyla son bulacaktır inşallah. Çünkü biz Müslümanlar olarak hiçbir zaman darbelerden korkmuş ve sinmiş değiliz. Firavunlar Musa`yı hatırlasınlar. Mısır`daki kardeşlerimiz onların aksine Hz Resulullah`ın Hz Musa`nın tarihine bakıp hareket ediyorlar. İsrail ve Amerika`dan medet umanlar bilmelidir ki, onlar kendileri dışında hiç kimseyi sevmezler" dedi.

 "Firavun Sisi yerle bir olacaktır"
"İhvanın çizgisi El-Bennaların Seyyid Kutubların Abdulkadir Udehlerin yoludur" diyen Bilgi ve Düşünce Derneği başkanı Doktor Mustafa Yılmaz ise, "Bizler de Bingöl`den kardeşlerimize desteklerimizi gönderiyoruz. Onların bu desteklere ihtiyaçları vardır. Bu barışçıl direniş zafere ulaşacaktır ve Firavun Sisi yerle bir olacaktır" ifadelerini kullandı.

 "Dökülen bu kanda rahmet vardır"
Mısırlı Müslümanların 46 gündür iftar demeden, sahur demeden zulme direndiklerini ifade eden Memur- Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik de, "Kardeşlerimiz uzun süredir zulme karşı direniyorlar. Daha önce yüzlerce şehit kardeşimiz, şuanda binlerle ifade ediliyor. Üzülüyoruz, üzülmemek elde değil. Ama şuna inanıyoruz ki, dökülen bu kanda rahmet vardır. İnşallah o zalimlerin sonu olacak. Temennimiz odur ki sadece basın açıklamalarıyla ve gıyabi cenaze namazlarıyla değil. İnşaallah Müslümanların izzetli ve galip olacakları günler yakındır" şeklinde konuştu.

 "Zafer inananların olacaktır"
Son olarak konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin şunları söyledi: "Bugün karanlık gecelerin nurlu sabahını görmek için buradayız. `Üzülmeyin, gevşemeyin, inanıyorsanız en üstün olan sizsiniz` ayetini haykırmak için buradayız. Kardeşlerimize buradan diyoruz ki, selam olsun sizlere ve bizler yanınızdayız. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar olarak, Mısır`daki kardeşlerimizim yanındayız. Suriye deki kardeşlerimizin yanındayız. Arakan`daki kardeşlerimizin yanındayız. Ve Allah`u Ekber sesleriyle hep birlikte zafer yakındır. Ve zafer inananların olacaktır diyoruz." (Nihat Kanat, Salih Gönül - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir