• DOLAR 32.578
  • EURO 35.357
  • ALTIN 2466.434
  • ...
Mersinliler Mısır direnişinin yanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin halkı, Mısır`da yaklaşık olarak 50 gündür meydanlarda darbeye karşı direnen ve binlerce kişisini yitiren Mısır halkının yanında olduğunu bir kez daha haykırdı. İLKHA`ya konuşan Mersinliler, dün 4 bin 500 kişinin katledildiği katliamı lanetlerken direnişçi halka olan desteklerini yinelediler.

Mısır`da öncelikle halk iradesine katliamın yapıldığını ifade eden Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, "Halka yapılan katliamı başından bu güne kadar lanetledik. Şimdi de lanetliyoruz. Bu Müslümanlar için İnşallah bir dirilişe vesile olur diyoruz. Bütün Müslümanları bu katliam da bir ve beraber olmaya davet ediyorum." dedi.

Saadet Partisi Mersin İl Teşkilatı yetkililerinden Turgay Koçyiğit, "Onlar orda şehit oluyor bizde burada hatırlarına şahit oluyoruz. Allah`ın izni ile bizde hazırız. Hiç bir zaman geri durmayız orda ki Müslümanlarda geri durmayacak inşallah. Mücadeleye devam, şahadete devam." dedi.

Esnaf Muhammed Genç, "Mısır`daki katliamı kınıyoruz. Allah bu katliamları yapanları Kahhar Sıfatı ile kahrı perişan etsin. Mısır da İhvan-ı Müslim`in yanındayız. Dualarımız onlarla. İnşallah onlar orda ki zaferi kazanacaklar. Ve Dünyadaki bütün Müslümanlara da örnek olacaklar." İfadelerini kullandı.

"Müslümanlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez." diyen Nuri Gülmez "Bütün Müslüman kardeşlerimin ayağa kalkmasını rica ediyorum. Bugün ayağa kalkmasak ne zaman ayağa kalkacağız. Zalimler kahrolsun. Müslümanlar kardeştir. Küfür tek millettir bunu unutmayalım." Şeklinde konuştu.

Sağlıkçı Mehmet Emin Dışkaya "Bu katliam gösteriyor ki küfür tek millettir. Müslümanlarında tek millet olması gerektiğini gösteriyor. Bu katliam aslında hilafet ve saltanatın savaşıdır. Yani halkın iradesine dayanan İslam`ın temsilcisi olan İhvan`ın karşısında saltanat yanlılarının, debdebe yanlılarının, karşı duruşu ve mücadele etmesi ve bunun arkasında da ABD, İsrail, Katar, Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi belamların, münafıkların, kafirlerin bir millet olarak savaştığını görüyoruz. Allah şehit olan kardeşlerimizin şahadetlerini kabul eylesin. Allah onlara en kısa zaman yardım etsin. Ve Müslümanların vahdetine vesile kılsın." dedi.

Ayakkabıcılık yapan Hüseyin Kahhar, "Ümmeti Muhammed birlik olmak zorundadır. Hangi meşrepten olursak olalım İslam Birliği`ni kurmamız lazım. Batılılar birleşirken biz Müslümanlar neden birleşmeyelim. Birbirimizi Allah için sevmemiz lazım. Biz burada farklı siyasi görüşe sahip olabiliriz ama hepimiz Ümmet-i Muhammed` diz. Allah bizleri şehit olanların şefaatine nail eylesin" ifadelerini kullandı.

İnşaatçılık yapan Sinan Özmen, "Allah zalimleri kahretsin. Müminlerin bir vücudun azaları olduklarını bugün bir daha gördük. Biz Mısır halkının yanındayız. Hep onların yanında olacağız. Allah onların bu mücadelesinin sonun inşallah zafer verecektir. Zaferden bir eksiklikleri zaferdir. İkisi de onlar için zaferdir." dedi.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da "Allah dünyada ve ahrette de tez zamanda hesabını sorsun İnşallah. Allah`ım Müslümanları bu tür katliamlara maruz bırakmasın. Müslümanların bu katliamda uyanmasına vesile olsun. Ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile etsin İnşallah. Bizim hayır gördüklerimizde şer vardır, şer gördüklerimizde ise hayırdır vardır buyuruyor Cenabı Allah. Bu şer görünen hal, hayra tebdil eder." şeklinde konuştu.(Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir