• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
ŞANSED Başkanı Yıldız: B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosikletin kullanabilmesi söz konusu değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de motor sayısının her geçen gün artması nedeniyle Milli Eğitim Bakanıyla konuştuklarını ve bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini belirtmişti.

Şanlıurfa Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, 125 cc'nin altındaki motorların B sınıfı ehliyetle kullanılmasının söz konusu olmadığını ifade ederek bunun seçim öncesi söylenen bir söz olduğunu ama altyapısının olmadığını ifade etti.

Yıldız, Temmuz ayında ehliyet fiyatlarına zam geleceğini dile getirerek ehliyet çıkarmak isteyenlere burs ya da kredi gibi kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi.

"Ehliyet fiyatlarında güncelleme yapma kararı aldık"

Mehmet Yıldız

Asgari ücretin artmasına bağlı olarak ehliyet fiyatlarının da artacağını ifade eden Yıldız, "Son günlerde Türkiye'nin 81 ilinde ehliyet fiyatlarında güncelleme yapma kararı aldık. Bunun sebebi asgari ücretin yükselmesidir. Ücret yükseldiği zaman doğal olarak SGK primleri de yükseliyor. Akaryakıta gelen zamlardan mecburen 7'nci ay itibariyle ehliyet fiyatları güncellenecektir. Bu konuda herhangi bir şeyin önüne geçemeyiz. Enflasyonun sabit durması gerekiyor ama sabit durmuyor. Eskiden asgari ücrete yılda 1 kez zam yapılırken şu an yılda 2 kez yapılıyor. Sürücü kursları da 1 kez zam yaparken şu an 2 kez zam yapmak zorunda kaldık. " dedi.

"Ehliyet alacak adaylar 1 ay içerisinde kayıt yapmalı"

Yıldız, ehliyet çıkarmak isteyenlere destek olunması gerektiğini belirterek "Nasıl ki öğrencilere burs ya da kredi veriyorlarsa ehliyette de böyle bir tasarıya gidilebilir. Durumu olmayan, ehliyet ihtiyacı olan insanlara bu tarzda yaklaşımla devletten alınmalı. Sürücü kursları olarak ehliyet alacak adaylarımızın öncelikle bu 1 ay içerisinde kayıt yapmaları onlar için büyük bir şanstır; çünkü bu zamdan etkilenmeyecekler. " diye konuştu.

"B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar araç kullanılmamaktadır"

B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosikletin kullanılamayacağını vurgulayan Yıldız, "Seçimden önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 125 cc'ye kadar motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanabileceğini söyledi. Böyle bir şey söz konusu değil. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızla bu konuda bilgi alışverişi yaptık. Sadece seçim arifesinde Soylu'nun, sürücü kurslarından eğitim görüp daha sonra A2 ehliyetini gündeme getirdiler. Bu konunun altyapısının olmadığını söylediler. Böyle bir şey söz konusu değildir. B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar araç kullanılmamaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir