• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Rusya'dan Ukrayna taarruzu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şoygu, Ukrayna'nın karşı taarruzunu hafiflettiğini, 13 binden fazla Ukrayna askerinin de Rus güçlerince öldürüldüğünü belirtti.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yaptığı açıklamada, “Önemli kayıplar veren 16 günlük aktif savaşın ardından düşman faaliyetlerini azalttı. Şu anda, Ukrayna kuvvetleri, karşı taarruzu daha fazla sürdürebilecek olan ayrık birimleri ve taburları bir araya getirerek yeniden toplanıyor ve yeniden donatılıyor.” Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna'nın başlattığı karşı taarruz ile ilgili böyle bilgi verdi. “13'ü batılı olmak üzere 246 tank, 595 zırhlı savaş aracı ve 59'u batılı olmak üzere 152 piyade savaş aracı dahil zırhlı araç 4-21 Haziran tarihleri arasında imha edildi.” dedi.

Batı'nın sağladığı gelişmiş silahlara rağmen karşı taarruzda bir tehdit görmediklerini söyleyen Şoygu, “2023'te teslim edilecek ve halihazırda teslim edilmiş olan miktar, düşmanlıkların seyrini önemli ölçüde etkilemeyecektir. Ve buna, zırhlı araçların, zırhlı savaş araçlarının büyük kısmının son nesil ve sondan önceki nesil olduğunu, bir yandan zayıf koruma derecelerine sahip olduğunu ve modern ekipmanın gösterdiği verimliliğin olmadığını eklersek, biz herhangi bir tehdit görmüyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir