• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
SON DAKİKA
AB ülkeleri, Rusya'ya yeni yaptırımlarda anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Dönem Başkanı İsveç, "Bugün, AB ülkelerinin büyükelçileri Rusya'ya yönelik 11'inci yaptırım paketi üzerinde anlaştılar." açıklamasını yaptı.

Açıklamada, "Paket, yaptırımların atlatılmasına karşı koymayı amaçlayan tedbirleri ve listelenecek bireyleri içeriyor." denildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "11'inci yaptırım paketimizle ilgili siyasi anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Yaptırımların, ilave ihracat kısıtlamaları ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş makinesine" bir darbe daha indireceğini belirten von der Leyen, Kremlin'i destekleyen kurumların da hedef alındığı ifade edildi.

Von der Leyen, mevcut yaptırımlardaki boşlukları kapatarak Rusya'nın kısıtlayıcı tedbir uygulanan ürünlere erişimini önleyeceklerini kaydetti.

AB'nin Rusya'ya yönelik hazırladığı 11'inci yaptırım paketi, mevcut yaptırımların delinmesini önlemeye ve yaptırımlardaki boşluları gidermeye odaklanıyor.

Paket, Rusya'ya gönderilmesi yasak ürünler listesini genişletiyor, bu ürünlerin 3'üncü ülkelerden geçmesini de önleyecek unsurlar ile yaptırımların çevresinden dolaşılmasıyla mücadele etmek için yeni bir araç kurulmasını içeriyordu. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir