• DOLAR 32.784
  • EURO 35.163
  • ALTIN 2450.674
  • ...
Sanayi Sitelerinde "bayram tatili" yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesi ve Kurban Bayramı  tatilinin yaklaşmasıyla araçlarıyla seyahate çıkmak isteyen vatandaşlar, sanayilerde araç bakımı için sıraya girdi. Bakıma giren araçlar teferruatlı bir kontrolden geçtikten sonra araç sahiplerine teslim ediliyor.

Bayramda araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan sanayi esnafı, araç bakımlarının ihmal edilmemesi tavsiyesinin yanı sıra yolda sürat yapılmaması ve dinlenilerek gidilmesi uyarısında bulundu.

"Yola çıkmadan önce lastik bakımlarının yapılması lazım"

Harun Dalkılıç

Okulların tatil olması ve bayramın yaklaşmasıyla işlerinde yoğunluk olduğunu belirten otomobil tamir ustası Harun Dalkılıç, "Yoğunluk, ağırlıkla memleketlerine veya tatile gidecek insanların, araçlarını uzun yola çıkmadan önce bakıma veya diğer işlemler için getirdiklerinde oluşabiliyor. Yola çıkmadan önce lastik bakımlarının yapılması lazım. Lastiklerde çatlak, yırtık, balon gibi şeylerin olmaması gerekiyor. Aracın yağ bakımı, klima bakımı ve elektriksel bakımlarını muhakkak gözden geçirerek öyle yola çıkmayı tavsiye ediyoruz." dedi.

"Sürat felakettir"

Dalkılıç, "Yıllardır işin içinde olmamızdan edindiğimiz tecrübelere dayanarak ve gelen arkadaşlarımız ve müşterilerimizin anlattıklarına bakacak olursak kaza nedenlerinde birinci öncelik lastik diyoruz. Kabak, yırtık veya kötü marka kullanılmış yol tutuşu sağlam olmayan lastiklerden ötürü kazalara şahit olabiliyoruz. Yorgunluk olmaması lazım. Mümkün mertebe araçlarımızı ve kendimizi dillendirerek, çok acele etmemek lazım. Sürat felakettir. Yolda her an her şeyle karşılaşabiliriz. Kendimiz usta şoför olabiliriz ama karşımızdakini her zaman usta olarak görmeyelim. Biz de aynı hatalara düşebiliriz, başkalarının hatalarıyla aynı hatayı paylaşmamak için mümkün mertebe yavaş ve dinlenerek yola devam etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.  

"Fren balatalarına, aracın yağına, suyuna güzel bakılırsa yolda bir sıkıntı yaşamazlar"

Hasan Satılmış

27 yıllık otomobil tamir ustası Hasan Satılmış, "Bayağı bir yoğunluğumuz var. 9 gün tatil olduğu için insanlar vatanını, memleketini gidip görmek istiyor. Herkes araçlarının ufak tefek bakımlarını yaptırarak gitmeye çalışıyor. İnsanlar araçlarının yağlarını, filtrelerini, fren balatalarını kontrol ettiriyor. Araç lastiklerine güzelce baktırmak lazım. Lastiğin kabak, çatlak olmaması lazım. Havalar sıcak, çatlak olduğu zaman lastikler genişliyor, fren tutma olayı uzuyor. Fren balatalarına, aracın yağına, suyuna güzel bakılırsa yolda bir sıkıntı yaşamazlar Allah'ın izniyle. En önemli husus uykudur. Uykusuz yola çıkmamak lazım. Dinlenerek yola çıkmak daha makul." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir