• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Karamollaoğlu, ''tartışmaları geride bırakalım'' dedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Dünya ile rekabet ediyor gibi gözükebilirsiniz ama arka planda sorunlarla uğraşırsınız. Ve bu sorunlar nedeniyle yapılmayacak şeyleri yaparsınız. Yeni belirlenen asgari ücret yeter gibi gözükse de bu politikalarla birkaç ay sonra eriyip gidecek. Çok garip bir ülkedeyiz. Memurlar bile açlık sınırında ücret alır oldu. Bu ücretlerle geçinemez ve sürekli borçlanarak hayat devam edemez. Bu durum çok büyük patlamalara neden olur. Bu politikalar sürdürülemez. Erdoğan 21 yıl görev aldı ve görevine devam edecek. Ama ülkeyi bu politikalarla uçuruma sürükleyemeyiz. Muhalefet düşman değil ki. Bu sorunları tekrar tekrar dile getirdik. İktidarla muhalefet bir araya gelmelidir. Meclis bunun zeminini hazırlar. Muhalefet eleştirir ama düzgün bir adım atıldığın da tebrik de eder. Bir sorun varsa iktidar, bu durumun nasıl çözülür bunu konuşmalı. Batılı medeniyetten bahsediliyor. Batılı medeniyet denilen birbirleriyle konuşmayı sağlamaları. Biz bunu beceremiyoruz. Sendikalarda asgari ücret artışı hoş karşılanıyor. Evet güzel bir adım olabilir ama bu politikalarla yine benzer sorunlar yaşanacak.

SİYASETTEKİ GERİLİM DİLİ 
Artık kaybedecek tek bir saniyemiz kalmadı. Kısır tartışmalarla vakit kaybedemeyiz. İnsanımız yoruldu, gençlerimiz bıktı. Özellikle manipülatif gündemler kardeşi kardeşe, babayı oğula düşürdü. Şimdi kimseye faydası olmayan tartışmaları geride bırakmayı öneriyorum. En başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partilere öneriyorum. Bu sorumluluk hepimizin. Bu gerginlik, istikrarsızlık kimseye faydası yoktur. Bu potada en büyük görev iktidara düşüyor. Muhalefet de üstüne düşeni yapmalı. Biz ve siz söylemleri kısa vadede birilerine fayda sağlamış gibi görülebilir ama önemli sorunlara yol açabilir. Bu zehirli dilden kurtulmak atılması gereken en önemli adımdır. İktidar da muhalefet de bunu idrak etmekle mükelleftir. Ama yeniden belirtiyorum bu adımı ilk atacak kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Elbette muhalefet de gereğini yapmalı. Saadet Partisi bu hususta her zamanki gibi yalnız elini değil tüm gövdesini taşın altına koymaya hazırdır.

SİYONİST REJİME TEPKİ
Sözlerimin sonunda her Ramazan'da ve her bayramda karşılaştığımız bir durumu dile getirmek istiyorum. İsrail yine hoyratça katliamlarını sürdürüyor. Şiddetle kınıyoruz. İktidar da kınıyor ama yetmez. İsrail bunu çok uzun zamandır yapıyor. İsrail, katliamı, vahşeti politika haline getirmiştir. Başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyada tepki gösterilmeli. Ama bunu göremiyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir