• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
"Tatil ne kadar önemliyse Kur'an kursları da o kadar önemlidir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2023 yılı Yaz Kur'an Kursu kayıtlarının 19 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı.

Yeni neslin Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu sene de cami ve Kur'an kurslarında eğitim programı düzenleyecek.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, başlayan Kur'an kursları kayıtları hakkında İLKHA'ya konuştu.

"Bütün kurslarımız ve camilerimiz açık olacak"

Mehmet Hadi Gündüz

Yaz Kur'an kurslarında yaş sınırının olmadığını ifade eden Gündüz, "Yaz Kur'an kurslarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Türkiye geneli camilerimizde, Kur'an kurslarımızda 19 Haziran'da kayıtlarımız başladı. Eğitim dönemimiz de 3 Temmuz-20 Ağustos arası devam edecektir. 3 Temmuz'da bütün kurslarımız ve camilerimiz açık olacak. 20 Ağustos'a kadar eğitim ve öğretime devam edecektir. Bu süre zarfı içerisinde hiçbir yaş sınırı olmadan tüm görevlilerimiz, hocalarımız; çocuklarımıza Allah'ın izniyle yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i, İslami bilgileri ve dini eğitimi vereceklerdir." dedi.

"Kur'an kurslarına başvurmak isteyenler kardeşlerimiz için görevlilerimiz kurslarda hazır olacaklar"

Kur'an kursları kayıtları hakkında bilgi veren Gündüz," Genelde Kur'an kurslarımız sabahleyindir. Öğleden sonra da olan kurslarımız da var. Yerele şartlara göre değişiyor. Toplam 6 hafta sürecek bir eğitim söz konusudur. Günlük 4 saat üzerinden isteyen hocalarımız sabahtan öğleye kadar 4 saatini tamamlayacak. Şartların sabah uygun olmaması halinde öğleden sonra da 4 saat olarak hocalarımız istediği şekilde ders vereceklerdir. Kur'an kurslarına başvurmak isteyenler kardeşlerimize cami görevlilerimiz ve Kur'an kursu hocalarımız kayıt dönemlerinde kurslarda hazır olacaklar. Çocuklarını kurslarımıza göndermek isteyen vatandaşlarımız öğrencilerinin kimliklerini götürüp kayıt yaptırabilirler." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarımızın İslami terbiye alması gerekir"

Kur'an kurslarının erkek ve kız çocuklarının dini eğitim görebilmeleri için önemli olduğunu belirten Gündüz, "Özellikle yaz Kur'an kurslarımız hem erkek hem de kız çocuklarımız için çok önemlidir. İkisi de evlatlarımızdır. Bu evlatlarımızın İslami terbiye alması gerekir. Günümüz şartlarında ortam çok bozuktur. Çocuklarımızı okullara gönderiyoruz. Okullarda Milli Eğitim Sistemine göre bir eğitim alıyor. Bunun yanında çocuklarımızın dini eğitim görebilmeleri için Allah'ı, peygamberini, kitabını, mukaddesatını öğrenebilmeleri için çocuklarımızı Kur'an kurslarımıza göndermemiz gerekir. Yaz Kur'an kursları da bu manada çok önemlidir." şeklinde konuştu.

"Kız çocuklarımızın birer Aişe ve Fatıma olmaları bizim için çok önemlidir"

Çocukların sapkın akımlara kapılmamaları için Kur'an kurslarına gitmesini söyleyen Gündüz, "Hocalarımız, çocuklarımızın sapkın akımlara kapılmaması ellerinden geleni yapacaklardır. Bu süre zarfında çocuklarımıza dini eğitimleri vereceklerdir. Kız çocuklarımızın birer Aişe ve Fatıma olmaları için ve günümüzün sapkın akımlarına kapılmamaları bizim için çok önemlidir. Onlar yarının anneleridir. O anneler çocuk yetiştirecektir. Bunun için kızlarımız bizim için çok önemlidir." dedi.

"Evlatlarımızı imanlı bir şekilde yetiştirmek zorundayız"

Tatilin önemli olduğu kadar Kur'an kurslarının da önemli olduğuna vurgu yapan Gündüz, "Erbakan Hocamızın çok güzel bir sözü var. Der ki 'Bir milletin gücü tankı, topu, tüfeği değildir, bir milletin asıl gücü imanlı evlatlarıdır. Bu evlatlarımızı imanlı bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Velilerden istirhamımız var. Lütfen çocuklarımızı bu süre zarfında Kur'an kurslarımıza gönderelim. İhmal etmeyelim. Tatil planları yapıp 'nasıl olsa çocuğum Kur'an'ı biliyor' gibi düşüncelerle onları oradan mahrum etmeyelim. Tatil bizim için ne kadar önemliyse Kur'an kursları bizim için o kadar önemlidir. Görevlilere de ricamız var. Bu süre zarfında 6 hafta çok önemlidir. Bu 6 hafta içerisinde lütfen biraz daha gayret, çabayla çocuklarımızı iyi yetiştirelim. Yarının gençlerini bugünden yetiştirelim." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir