• DOLAR 32.761
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2445.003
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Demir: Bütün insanlığı kucaklayacak bir adalet anlayışının oluşması lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle açıklama yapan Demir,  beraber yaşamanın, paylaşmanın ve dayanışmanın öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların birbirinden farklı sebeplerle yaşadıkları ülkeleri terk ettiğine dikkat çeken Demir, "Dininden, geleneğinden, ırkından, milletinden, sosyolojik anlamda ve iktisadi anlamdaki sorunlar, sıkıntılar ile korkulardan kaynaklı olarak, maalesef bu tip göçler olmaktadır. Bu kardeşlerimiz, bu insanlık maalesef mülteci gemisine binmekte ve çok ciddi anlamda sorun ve sıkıntılar oluşmaktadır." diye konuştu.

"Mazlumun dini sorulmaz"

"Dünya Mülteciler Günü anlamında insanlık adına bir şeyler yapılması gerekiyor" diyen Demir, "Bizler de HÜDA PAR olarak, yeryüzünde mülteciliğin, muhaceratın ki kötü insan olduğu müddetçe illaki bitmeyecektir ama biz de HÜDA PAR olarak önce insan öncelik adalet diyor ve mazlumun dini sorulmaz diyoruz."

"Bütün insanlığı kucaklayacak bir adalet anlayışının oluşması çok önemlidir"

Bir kişiye yardım edilmesi için insan olma vasfının yeterli olduğunu vurgulayan Demir, "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurduğu gibi: 'Müslüman'ın Müslüman üzerinde iki hakkı vardır. Kâfirin Müslüman üzerinde ise bir hakkı vardır.' Müslüman'ın Müslüman üzerindeki iki hakkı hem insanlık hem de Müslümanlık hakkıdır, İslam kardeşliği hakkıdır. Kâfirin Müslüman, Müslüman'ın kâfir üzerindeki hakkı nedir? İnsanlık hakkıdır. İnsan merkezli olacak ama insanın merkezde olması da yetmiyor! Bununla birlikte toplumun bütün katmanlarını, bütün ülkeleri, bütün insanlığı kucaklayacak bir adalet anlayışının da oluşması çok önemlidir." dedi.

"Muhacirleri ve mültecileri kucaklayalım"

Mültecilerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Demir, şunları kaydetti:

"Biz Müslüman halklar olarak, biraz sakin olmamız lazım. İllaki her milletin kendine göre aksaklıkları, yanlışları olabilir. Belki gelmiş oldukları toplumla entegre olamayabilirler. Bu anlamda sorun yaşayabilirler ama şunu unutmayalım: 'Kardeşlerimiz ülkemize geldi ve biz ensarlar olarak kardeşlerimize kucak açtık. Allah'ın izniyle beraber yaşamayı, paylaşmayı ve dayanışmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bence en büyük problem de burada. Bütün halkıma, Adana başta olmak üzere hemşerilerime seslenmek istiyorum: 'Muhacirleri kucaklayalım, mültecilerimizi kucaklayalım. Eksikleriyle, yanlışlarıyla birlikte kucaklayalım. Yanlışlarını hem devlet olarak hem de biz sivil toplum kuruluşları ve HÜDAPAR olarak kendi üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışacağız." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir