• DOLAR 32.432
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2396.076
  • ...

Batman gıdacıları tarafından iki sene önce kurulan derneklerinin gıda alanında faaliyet gösteren şirketleri bünyesine katarak üye sayısını 170'e çıkardıklarını belirten Emek, 29 Haziran 2022 tarihi itibariyle Batman Gıdacıları Yapı Kooperatifi olarak faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Emek, "Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedefler doğrulusunda üretim, istihdam, ihracat şiarıyla kolları sıvayan yönetim kurulumuz; Batman’a gıda organizesi kurmak için birinci organizenin karşısında 220 dönümlük araziyi üyelerimizle birlikte satın almıştır. Bu süreçten sonra imar durumu ile ilgili Sayın Valimiz Ekrem Canalp, Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu ve bürokratlarımızın önemli katkılarıyla özel imarımızı almış bulunmaktayız." dedi.

İmara açılan yerde altyapı çalışmalarının bitirilmesi halinde Batman Gıdacılar Yapı Kooperatifi olarak yeni organizenin yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını aktaran Emek, şöyle devam etti:

"Batman’ın trafik sorunu büyük oranda rahatlatacağımızı ve Batman’ı üretim-ihracat merkezi yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi kamuoyuna bildiririz. Batman‘ı hak ettiği yere ulaştırıncaya kadar bütün gücümüzle çalışıp jeopolitik konumumuzun hakkını vermeye çalışacağımızdan şüpheniz olmasın."(İLKHA)