• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
NATO: Rusya'nın dikte ettiği anlaşmayı kabul etmek zorunda değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Almanya ziyareti kapsamında Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

İkili, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, Ukrayna’nın karşı saldırısının devam ettiğini belirterek, “Ukraynalılar ne kadar çok toprağı özgürleştirebilirlerse, müzakere masasında elleri o kadar güçlü olacaktır. Hepimiz bu savaşın sona ermesini istiyoruz. Ancak adil bir barış, çatışmayı dondurmak ve Rusya tarafından dikte edilen bir anlaşmayı kabul etmek anlamına gelemez. NATO, çatışmanın tarafı değildir.

BM Şartı'nda yer alan meşru müdafaa hakkı konusunda Ukrayna'nın yanındayız. Almanya'yı da Ukrayna'ya askeri, mali ve insani yardım sağlama konusundaki öncü rolü ve son olarak Ukrayna'ya 64 Patriot füzesi daha gönderme kararı dolayısıyla takdir ediyorum. Bu hayat kurtaracaktır.” dedi.

Görüşmede ayrıca uzun vadeli desteğin de ele alındığını ifade eden Stoltenberg, gelecek ayki Vilnius Zirvesi’nin, Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik ailesinin bağımsız bir üyesi olarak geleceğine yönelik bir vizyon ortaya koyacağını söyledi.

Vilnius’ta alınacak kararların Ukrayna’yı NATO’ya daha da yakınlaştıracağını vurgulayan Stoltenberg, “Zirvede müttefikler Ukrayna'nın üyelik hedeflerini ele alacaklar. Müttefikler Ukrayna için uzun dönem bir yardım paketi üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca her iki tarafı da ilgilendiren güvenlik konularında ortak istişarelerde bulunmak üzere yeni bir NATO-Ukrayna Konseyi kurmak için çalışıyoruz. Vilnius'ta alacağımız kararlar Ukrayna'yı NATO'ya daha da yakınlaştıracaktır.” diye kaydetti. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir