• DOLAR 32.239
  • EURO 35.17
  • ALTIN 2446.99
  • ...
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı'ndan evleri depremde ağır hasar alan ailelere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş ve beraberindeki heyet, Bingöl'ün Genç ilçesi Aktoprak köyünde evleri depremde ağır hasar gören aileleri ziyaret etti.

Aktoprak köyü Muhtarı İbrahim Kayıkçı ve ev sahipleriyle görüşen HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Yazın sıcağında çadırlarda kalan ağır hasarlı ev sahipleriyle görüşen Ağırbaş, köylülerin, Kahramanmaraş merkezli depremde evlerinin hasar aldığını, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kaledibi köyü merkezli yaşanan depremle beraber hasar durumunun daha da ağırlaştığını söyledi.

Ağır hasarlı raporu olan evler için henüz bir adımın atılmadığını belirten Ağırbaş, buna karşın Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde aynı depremlerde ağır hasar alan evlerin yapımına başlandığına dikkat çekerek Aktoprak köyündeki ağır hasarlı evlerin yapımına da bir an önce başlanması gerektiğine vurgu yaptı.

"Üretimin can damarı olan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız"

Ağırbaş, "Hava çok sıcak. İnsanlar bu sıcakta, bu mevsimde çadırda yaşamak zorundalar. Konteyner de yok, durumları iyi değil. İvedilikle bu halkın sorunlarının çözümü gerekir. Şehirlerin işsizlikle bocalayıp köyden kentlere göçlerin olduğu şu dönemlerde üretimin ne derece önemli olduğu aşikârdır. Üretim, tarım ve hayvancılık noktasında ayakta durmaya çalışan köylülerimizi yalnız bırakmamalıyız. Onların sorunlarına kayıtsız kalamayız. Bu vatandaşlarımızı yalnız bırakmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Evleri ağır hasar alan köylüler ise, bir belirsizlik içinde olduklarını söyleyerek Lice ve Hani ilçelerinde depremden zarar görenler için evlerin yapılmaya başlandığını ancak kendileri de aynı durumda olmalarına rağmen henüz bir adımın atılmadığından yakındı.

Köylüler, "Önümüzde bir kış var ancak yetkililer bu konuda herhangi bir adım atmadı. Bu belirsizlikken kurtarın bizi." diyerek yetkililerden konuyla ilgilenmeleri talebinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir