• DOLAR 32.508
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2413.448
  • ...
ABD'den siyonist rejime tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, konuya ilişkin açıklamasında, "ABD, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki 4 binden fazla yerleşim birimi planında ilerleme kararından derinden rahatsızlık duyuyor." ifadesini kullandı.

Miller, siyonistlerin  yerleşimlerin idaresiyle ilgili sistemde yapılan, yerleşimlerin planlanması ve onaylanmasını hızlandıran değişikliklere ilişkin haberlerden de endişe duyduklarını belirtti.

ABD'nin uzun süredir iki devletli çözümü daha da zor hale getiren ve barışa engel teşkil eden bu tür tek taraflı eylemlere karşı çıktığını vurgulayan Miller, "İsrail hükümetini Ürdün'ün Akabe şehrinde ve Mısır'ın Şarm El-Şeyh şehrinde verdiği taahhütleri yerine getirmeye ve gerilimi azaltmayı amaçlayan diyaloğa geri dönmeye çağırıyoruz." dedi.

Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanlığının sitesinde açıklamanın duyurulduğu sayfaya bir süredir erişilememesi dikkati çekti. Miller'ın Twitter'dan yönlendirdiği Dışişleri Bakanlığının ilgili sayfasında halihazırda "Aradığınız sayfa çevrimdışı olabilir veya mevcut olmayabilir." ifadesi bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir