• DOLAR 32.568
  • EURO 35.315
  • ALTIN 2467.721
  • ...
Kaza değil katliam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'ya gitmek için Libya kıyılarından denize açılan ve Yunanistan açıklarında hafta ortasında batan göçmen teknesindeki en az 500 kişi hâlâ kayıp. Mora yarımadası açıklarında batan tekneden 104 kişi sağ kurtarılırken, şu ana kadar sadece 78 kişinin cansız bedenlerine ulaşılabildi.

Tehlikede olduğu tespit edilmesine rağmen kurtarılmayan teknedeki ölü sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

Yaşanan faciadan Yunan Sahil Güvenliği ve Avrupa Birliği'ni suçlayan göç yanlıları, başkent Atina dahil ülkenin çeşitli şehirlerinde hükümet karşıtı eylem yaptı.

13 Haziran sabahı yerel saatle 9:35'ten itibaren Nawal Soufi adlı Twitter kullanıcısı, 750 kişi taşıdığını belirttiği büyük bir teknenin tehlikede olduğu konusunda uyarıda bulundu. İlerleyen saatlerde Nawal Soufi, tehlikedeki teknenin GPS konumu ve İtalya, Yunanistan ve Malta'daki yetkililerin uyarıldığı da dahil olmak üzere daha fazla bilgi ekledi.

Kalamata şehrinin Baro Başkanı Kostas Margelis, "Bu suç cezasız kalmamalı. Yunan Sahil Güvenlik'in sorumluluğu büyük" dedi. Yunan makamların, "yardım teklif ettikleri" ancak teknedekilerin "İtalya'ya gitmek istiyoruz" diyerek bunu geri çevirdiği açıklamasını hatırlatan emekli Amiral Nikos Spanos da "Denizin ortasında başıboş bir teknenin mürettebatına 'Yardım istiyor musunuz' diye sorulmaz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir