• DOLAR 32.382
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2410.627
  • ...
Şanlıurfa'da YKS'nin ilk oturumunu değerlendiren öğrenciler sınavı kolay buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de milyonlarca öğrenci, iyi bir üniversiteyi kazanabilmek için YKS'nin ilk oturumu olan TYT'ye girdi.

Öğrencilerin daha sessiz ve rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için ailelerin okul bahçelerine girmesine izin verilmedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi saat 13.00 itibariyle tamamlandı.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi için adaylar saat 10.00'a kadar sınav binalarına alındı ve sınav 10.15'te başladı. Adaylara yöneltilen Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40 ve fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 120 soru için toplam 165 dakikalık süre tanındı.

Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testleri ve Yabancı Dil Testi olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek olan sınavın ilk oturumunu tamamlayan adaylar, 165 dakikalık performanslarını değerlendirdi.

Muhammet Selim Baylan

Sınav sorularının kendisini biraz zorladığını ifade eden Muhammet Selim Baylan, "Sınavımız iyi geçti, beklentinin altında kalsa da güzel geçti sınavımız. Beklentimiz çok yüksek olmasa da bizi kurtaracak bir sonuç çıkması iyi olur. Elimizden geleni yaptık, Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Sınav soruları biraz zorladı fakat ben hiç çalışmamıştım derslere. Matematik ve fen bilimleri sorularını hiç çözmedim. Türkçeye ağırlık verdim." dedi.

Yasin Demir

Her geçen yıl soruların daha çok zorlaştığını belirten Yasin Demir, "Sınav çok zor geçti. Her geçen sene daha da zorlaştırıyorlar. ÖSYM'nin buna bir el atması lazım artık. Matematik dersinden özellikle çok zorlandım. Türkçe soruları paragraf, Din Kültürü dersi bile paragrafa dönmüş. Öğrencileri düşünmeleri lazım artık, benim girdiğim üçüncü sınav her geçen sene zorlaşıyor." şeklinde konuştu.

Enes Mancı

Matematik dersinde zorlandığını dile getiren Enes Mancı, "Sınavım iyi geçti ama Matematik dersi beni zorladı biraz. İnşallah Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Şeffaf

Depremden sonra adapte olma konusunda sıkıntı çektiğini söyleyen Abdulkadir Şeffaf, "Sınava ilk girdiğimizde biraz stres vardı ama zaman ilerledikçe stresi atlattık. Sınavım iyi geçti, zorlamadım. Sınava iyi hazırlandık, hazırlandığımız için de çok zorlamadık. Sınava hazırlık sürecimiz ilk başlarda çok dengesizdi. Deprem olduktan sonra köye gittik geldik sonrasında tekrar adapte olma sürecine girdik sonradan yavaş yavaş rayına oturdu her şey. Çok şükür beklediğimiz gibi geldi sorular. Sınav çok zorlamadı ama herkesi zorladığı gibi beni de matematik dersi ve felsefe dersi biraz zorladı." diye konuştu.

Meryem Dirlik

Sınava kendisini denemek için girdiğini belirten Meryem Dirlik, "Sınavım güzeldi, bayağı kolaydı, kolay olmasının sebebi depremden dolayı da sağlanan kolaylıktan olabilir. Fen Bilimleri dersi beni çok zorladı, matematik dersi bayağı kolaydı. Ben zaten üniversite okuyorum, kendimi denemek amacıyla girdim sınava. Olursa eğer ikinci bir üniversite okumayı düşünüyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir