• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Konuyla ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) çalışmaları kapsamında Bingöl Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç başkanlığında Genç İlçesi Servi bölgesinde bulunan Dimin Madencilik firmasına ait zenginleştirme tesisine çalışma ziyareti gerçekleştirildi.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Ziyaret Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altunhan, Bingöl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Öner, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü M. Mesut İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Koordinatörü İsa Telimen, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yunus Emre Katrancı, OSB Müdürü Serhat Çulun, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan ve İlgili alandaki Akademisyen, Uzman ve Mühendislerin  ve katılımıyla gerçekleştirildi.” denildi.

Açıklamada son olarak, “Ziyaret kapsamında firma yetkilileri tarafından yatırımla ilgili bilgiler paylaşılıp istişareler yapıldıktan sonra işletmeye ait maden sahaları, zenginleştirme tesisleri ve laboratuvarlar gezildi.

Yaklaşık 500 kişilik istihdam sağlayan tesiste çıkarılan demir madenleri zenginleştirme proseslerinden sonra demir yolu ve karayoluyla gönderilerek ihracata önemli katkı sağlanmaktadır.” denildi. (İLKHA)